DIT IS GEEN LIEFDESLIED – Harry Zevenbergen

Ik zat een beetje in een depressie. Alles zat tegen en de rest ook, maar dit nieuws, Het nieuws van de week, het jaar, zo niet het Millennium plaatst werkelijk alles in een ander perspectief. Dit is wat we allemaal nodig hebben. Dit is wat ik nodig heb. Een verse koning. Stop alle persen. Stop het gejank over dat alles minder wordt. Wie maalt er om een huis, brood op de plank, een leuke baan wanneer een nieuwe koning de troon bestijgt. Die paar slippertjes uit het verleden vergeven we hem graag. Dat was een beetje dom, maar ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Natuurlijk is de vader van Maxima medeverantwoordelijk voor tienduizenden mensen die uit het vliegtuig zijn gegooid. Maar dat is allemaal zo lang geleden, laat de beste man een miljoen doneren aan de Dwaze moeders, kunnen zij ook verder met hun leven. Eindeloos rondjes lopen op een plein daar wordt je op den duur duizelig van. Wanneer hij dat doet dan moet hij er ook gewoon bij zijn op 31 april. Het is zoeken van spijkers op laag water en daar zijn we zo goed in.

Ik moet toegeven, ik zeg dit nu allemaal wel maar ik ben altijd tegen de Monarchie geweest, maar sinds Alexander in Rhenen, het Rhenens record toiletpotten werpen verbrak, vergeef ik hem alles. Was Beatrix onze moeder, Alexander wordt onze Vader, daar twijfel ik niet aan. Ik ben in Rhenen opgegroeid en weet dat menig toiletpot is gesneuveld op dat record. Ik ben er nog een tijd van overtuigd geweest dat ik het zou breken. Mijn ouders werden er gek van, een toiletpot hield het nooit lang uit bij ons thuis. Mijn ouders, zus en broer hebben allemaal wel eens met de broek op de knieën voor een open riool gestaan. Respect dus voor Alexander en als er één pleefiguur is die het verdient, dan is hij het wel. Leve Koning Willem Alexander. Leve de koning.
Maar niet te lang. Volgend jaar tillen we Amalia op de troon, geven haar een ijsje en een bijstandsuitkering. Met Alexander en zijn schoonouders gaan we dan een stukje vliegen. 200 jaar monarchie het was een mooie tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.