Bouw omstreden Spuiforum vandaag van start gegaan

Zonder de toestemming van de bevoegde overheden af te wachten is men vandaag onverwacht met de bouw van het omstreden Spuiforum begonnen.

Als reden gaf men op niet te kunnen wachten met bouwen omdat anders het gebouw niet op tijd klaar zou zijn als Den Haag in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wordt.

Update 2 november 2012
Dit satirisch bedoelde berichtje bleek toch min of meer op waarheid te berusten. Op de dag dat ik deze foto nam en dit bericht plaatste, 1 november 2012, heeft het gemeentebestuur op diezelfde avond het principebesluit tot bouw van dit geldverslindende prestigeobject genomen, kosten 181 miljoen. Waarom niet gewoon 180 miljoen? We weten toch allemaal uit ervaring dat het uiteindelijk, als het meezit, gauw de 300 miljoen zal halen. Of moet die 1 miljoen de indruk wekken dat er zeer nauwkeurig gecalculeerd is? De tijd zal het leren.

Auteur: pieter musterd

Gepassioneerd fotograaf van alles wat los en vast zit. Ik probeer niet de werkelijkheid (wat dat dan ook is) te reproduceren maar mijn visie op de werkelijkheid. Brede culturele belangstelling en sinds kort ook Blogger voor Haagspraak.

6 gedachten over “Bouw omstreden Spuiforum vandaag van start gegaan”

  1. Schande! Terwijl de Raad zich er vanavond nog over moet uitspreken!
    Ik zie overigens dat het potdorie parallel aan het Spui wordt neergezet, terwijl het volgens het nieuwe plan haaks erop had moeten staan!
    Bovendien slordig dat ze niet eerst die stapel paperclips op de voorgrond rechts niet eerst hebben opgeruimd.

  2. ik vind het er mooi uitzien. Het lijkt op de hal waar Heineken in opgesloten heeft gezeten. Kunnen ze daar de verantwoordelijke wethouders tot 2018 niet in opsluiten?

  3. Goed plan Interniek! Maar dan worden ze wel vrijgelaten in 2018 áls Den Haag culturele hoofdstad wordt. Mocht dit ‘eventueel niet gebeuren’, dan gaan ze gewoon met onze belastingcenten de container in.

  4. De groene keet is het tijdelijke onderkomen van een kringloopwinkel (Schroeder) waarmee men hoopt hergebruik te kunnen promoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: