Segbroek Deelt!

“Delen is het nieuwe vermenigvuldigen,¨ besloot Jeroen Boon zijn openingsverhaal bij Segbroek Deelt, het ‘ruil-  en deelfeest dat afgelopen zaterdag werd georganiseerd in Buurt- en kerkhuis Bethel.
De opzet was eenvoudig en doeltreffend: verschillende deelinitiatieven konden zich presenteren, er waren workshops en er was muziek, verzorgd door Marvin Dee.

Segbroek Deelt!
Segbroek Deelt in Buurt- en Kerkhuis Bethel, foto: Haagspraak

Het idee dat het delen van spullen en diensten de locale economie en de sociale samenhang in de wijk kan versterken is de afgelopen jaren sterk in opkomst. De economische crisis heeft veel mensen bewuster gemaakt van de impact die zij zelf kunnen hebben op hun omgeving. Initiatieven die gebruik maken van de schaalvoordelen die het delen van voorzieningen en kennis biedt rijzen als paddestoelen uit de grond.

Zo waren er afgelopen zaterdag bijvoorbeeld aanwezig:

  • RepairKid, een initiatief van kunstenares Cis Deyl, die met haar geschilderde busje ‘Tante’ evenementen afrijdt om kinderen kapotte apparaten te laten ontdekken. Demonteren en eventueel repareren of hergebruiken als iets nieuws leert ze hoe dingen werken.
  • De Burenhulpcentrale, waar mensen hun hulp kunnen aanbieden aan buren, of om hulp vragen, bij bijvoorbeeld ziekte, een gebroken been. Of omdat zij ergens goed (of niet zo goed)  in zijn.
  • Lekkernassûh, dat gif- en verpakkingsvrije groente uit de regio de stad binnen brengt en het tegen een kleine vergoeding verdeeld.
  • Thuisafgehaald, waar je tegen kostprijs een maaltijd kan afhalen in de buurt, of zelf kan koken…

Verder waren er WindowfarmsStichting Lotje, Rentsy en Groene Regentes en een aantal enthousiaste bezoekers die zelf spullen meenamen om te delen. De koffie en het gebak werden ook nog eens gedeeld, ideaal op een zaterdagmiddag.

 

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Eén gedachte over “Segbroek Deelt!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: