Woody and the Crazy rockers

Den Haag mag dan de beat stad wezen; al die hippe jongens en meisjes hebben het echte werk geleerd van de Indo’s. De indorock concentreerde zich voornamelijk in Den Haag, waar bands optraden als the Tielman Brothers, The Real Room Rockers, The Black Dynamites, The Desmounts, The Hot Jumpers, The Fire Devils, The Twangies, The Black Eye, The Eastern Aces en The Valiants. En natuurlijk ook de Crazy Rockers!

The_Crazy_Rockers

The Crazy Rockers in het Nederlandse televisieprogramma Rooster in 1963 (CC Beeldbank NPO)

Ze treden nog steeds op, zoals zaterdagavond in het Paard. Een gemeleerd publiek luisterde naar een mooie eerste set met covers van nummers van destijds. Het dak ging er af toen ze  hun grote hit Giddy up a ding dong (eigenlijk ook een cover) speelden.

DSC_0480

Woody B. en Eddy C.

Alom werd er gedanst. Je waande je terug in de ouwe Marathon (die bij het MILVA kamp) of rolschaatsbaan de Eekhoorn. Een deel van het publiek had het destijds nog zelf meegemaakt, maar er waren ook een groot aantal “kleine Indo meisjes”, zoals presentator Bom ze liefdevol noemde.

DSC_0631

De tweede set was er versterking van één van de grondleggers van de haagse biet, Rinus Gerritsen van Golden Earring. Tevens beste bassist der wereld. Ook trad Erwin Java aan, onder andere bekend van Cuby and the Blizzards. Het werd een prachtige jam session. Helaas moest om elf uur alweer de stekker eruit, want er was nog meer programma.

Een geweldige  avond.

Auteur: Casper de Weerd

Zelfverklaard eclecticus

9 gedachten over “Woody and the Crazy rockers”

  1. Leuk die ” kleine indo meisjes” hahaha uhmmm klein van stuk maar lopen al langer mee hoor hahaha zien er gewoon nog goed uit voor onze leeftijd hahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: