Fototentoonstelling Verloren Gevonden

verloren gevonden
Van 16 december 2015 tot en met 10 februari 2016 exposeren fotografen Aris Vink, Paul Vos en Rob Verbunt bij Buddy Netwerk met de tentoonstelling ‘Verloren Gevonden.’ 
Daarin tonen de drie alumni van Fotoacademie Rotterdam en Amsterdam in drie persoonlijke projecten hun beleving van verlies, rouw, opoffering en aanpassingsvermogen.
Buddy Netwerk, een organisatie die sinds eind jaren ’80 vrijwillige buddy’s koppelt aan chronisch zieken maar ook aan eenzame ouderen, mantelzorgers en dementerenden, 
kent sinds haar ontstaan oneindig veel verhalen rond het verlies, het verdriet en de strijd die de thema’s meebrengen. Middels de foto-expositie verbeeldt Buddy Netwerk de 
beleving van veel van haar cliënten en buddy’s en brengt zij in samenwerking met de fotografen de dialoog op gang over hoe wij omgaan met de kwetsbaarheid van ons bestaan.

Het werk van portretfotograaf Aris Vink toont de verwerking van een vergeefse reanimatie poging op het Zeeuwse strand en de jarenlange invloed die dat op hem heeft gehad. 
Aris studeerde af met dit werk. Paul Vos, Cum Laude afgestudeerd met zijn autonome landschapsfotografie verbeeldt in Verloren Gevonden zijn beleving van een veranderende 
werkelijkheid, sinds hij hoorde dat hij MS heeft. Rob Verbunt volgde zijn dementerende vader de laatste drie jaar van zijn leven en toont in zijn fotoserie de teloorgang van het individu, het gezinssysteem en zijn mantelzorgende moeder. 

 
drieluik verloren gevonden aris vink paul vos rob verbunt
v.l.n.r. Aris Vink, Paul Vos, Rob Verbunt

Tijdens de opening sprak Buddy Netwerk directeur Lisette van den Heuvel haar waardering uit voor de openhartigheid waarmee de fotografen met hun beelden de bezoekers aanspreken. 
Sinds de opening zijn de tentoonstellingsruimten een plek geworden waar het fotowerk diverse eigen verhalen oproept bij de kijkers. ‘Een prachtige manier om met elkaar op een dieper niveau te spreken aan de hand van dit fotowerk’ aldus een van de bezoekers. Verloren Gevonden loopt tot 10 februari 2016 en is op werkdagen gratis te bezoeken tussen 16.00 en 17.00 uur.
Voor meer informatie over de locatie kun je bellen naar 070 – 364 95 00  of mailen naar info@buddynetwerk. 
Voor vragen over de tentoonstelling kun je op afspraak de fotografen ontmoeten bij Buddy Netwerk.
Contact: Rob Verbunt, info@robverbunt.nl.Rob Verbunt

www.fairbuns.nl

Over de fotografen:

Paul Vos
In de mooie winter van 2008 studeerde ik af aan de Fotoacademie Amsterdam. Mijn afstudeerrichting was Stedelijk landschap/autonoom. Het werk werd beloond met een Cum Laude diploma.
Enkele maanden later kreeg ik na een medisch onderzoek te horen dat ik aan MS leed. Deze wetenschap verklaarde een hoop en heeft mijn werk sterk beïnvloed. De acceptatie duurt lang. Is oneindig.
De foto’s die ik exposeer in Verloren Gevonden gaan over mijn MS, mijn omgeving en ook de veranderende beleving van de werkelijkheid. Mijn werkelijkheid en hoe ik en anderen daarmee om gaan.
Paul Vos
Castricum, 1974
Aris Vink
Aris Vink studeerde in 2014 af aan Fotoacademie Rotterdam met de serie ‘Saudade.’ Daarin toont hij de verwerking van een vergeefse reanimatiepoging die hij deed op het Zeeuwse strand en de jarenlange invloed die dat op hem heeft gehad.
Met aandachtig gecreëerde fotoportretten zoekt hij naar een manier om het overleden meisje, dat nu een twintiger zou zijn geweest, weer te ontmoeten. In Saudade plaatst hij als het ware zichzelf en de omgeving van het meisje opnieuw om haar heen.
Aris Vink
Dordrecht 1971
Rob Verbunt
In Verloren Gevonden kijk ik naar de man die mijn eerste ademtocht meemaakte. Wiens laatste ademtocht ik meemaakte. Mijn vader. 44 jaar waren we in elkaars leven. Hij vulde mij met kennis en gedragingen. Ik maakte hem trots met wie ik werd.
Maar voordat we elkaar volledig konden snappen werd hij dement. Het ‘in voor en tegenspoed’ indachtig, verzorgde mijn moeder hem thuis voor zes jaar. Tot het op was. En hij aan de laatste drie jaar van zijn leven begon in het verpleeghuis.
Drie jaren van zorg in gevangenschap. Waarin hij ons, als hij alleen was, vergeefs aanriep in korte briefjes. Hij is weg. Ik mis hem en ik houd de krans die hij me gaf voorgoed op mijn hoofd. Na het afscheid van hem, komt ook het afscheid van mijn rouw.
Rob Verbunt, Fotoacademie Rotterdam, 2012.
Den Haag, 1970
 

Auteur: Gastblogger

Deze account wordt gebruikt voor gastbloggers van Haagspraak. Geïnteresseerd om zelf een stuk voor Haagspraak te schrijven? Neem dan contact op met de redactie en misschien word je wel beroemd!

2 gedachten over “Fototentoonstelling Verloren Gevonden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: