Steun voor Water & Brood door biologische/vegetarische restaurants en cateraars

‘Ook in de toekomst willen wij Water & Brood!’

Vier Haagse en twee internationale vegetarische restaurants en cateraars zeggen vandaag in een steunbetuiging: ‘In de toekomst willen wij ook Water & Brood’. Hier in zeggen ze dat Water & Brood een voortrekkersrol heeft gespeeld op het gebied van biologisch en vegetarisch eten in Den Haag (in 2013 onderscheiden met de eretitel ‘Vega-stad van Nederland’) en dat deze pionierskeuken een nieuwe plek verdient.

6 Haagse restaurants en cateraars verklaren hun steun aan Water en Brood, gevestigd in De Vloek te Scheveningen
6 Haagse restaurants en cateraars verklaren hun steun aan Water en Brood, gevestigd in De Vloek te Scheveningen

Water & Brood, het eerste biologische en veganistische restaurant van Den Haag, sluit na vandaag vrijdag 13 maart, noodgedwongen haar deuren. Water & Brood maakt deel uit van de met ontruiming bedreigde culturele vrijplaats De Vloek. Elke week komen er honderden mensen af op activiteiten in De Vloek, veel van hen komen ook voor Water & Brood. De gemeente wil De Vloek in de Scheveningse haven slopen en de toekomst van de daar gehuisveste initiatieven is nog onzeker. De plannen voor het door de gemeente gewenste Topzeilcentrum op de plek waar nu De Vloek gerund wordt, zijn nog niet helder, volgens woordvoerders van de culturele vrijplaats.

Onder de culinaire ondertekenaars zitten vier Haagse bedrijven, die allemaal op verschillende wijze aan Water & Brood verbonden zijn:

Esther Stoorvogel, eigenaar en chef bij biologisch-vegetarische lunchroom/restaurant Baklust, werkte vanaf het prille begin bij Water & Brood. Pètrix Broeksteeg heeft ook in Water & Brood gekookt, nu runt hij al jaren zijn eigen biologische-vegetarische bedrijf ‘s-Peer catering, vanuit WoonWerkpand de Grote Pyr.
Ook in de Grote Pyr zit biologisch-vegetarisch restaurant de Hagedis, onder andere opgericht door Freya van Wageningen. Door de geschiedenis is de Hagedis aan Water & Brood verbonden, toen de Grote Pyr voor een deel van de Blauwe Aanslag een nieuwe thuishaven werd, werd de Hagedis het restaurant aldaar.
Nymphea van Iersel, die samen met haar zus Dymphna van Iersel, biologisch vegetarisch restaurant Symbiose is begonnen in de Galileistraat werkte ook een tijd in Water & Brood.

Filip Kavka-Smiggels heeft ook bij Water & Brood gewerkt en begon in Praag het vegetarische restaurant Mlsna Kavka, (‘de hongerige kauw’ in het Tsjechisch). Etjen van der Vliet, in het verleden ook Water & Brood kok, runt vanuit thuisbasis Gent, samen met Sandra Smit, het veelzijdige bedrijf Just Like Your Mom, dat naast tour support ook vegan catering aanbiedt.

Na de oproep van deze zes bedrijven, hopen ze dat er meer (publieke) steun zal komen voor Water & Brood uit de grote groep mensen, bedrijven en organisaties in Nederland (en daarbuiten) die Water & Brood en waar zij voor staat, een warm hart toedragen.

Het college zei in oktober 2014 zich in te spannen voor een alternatieve locatie voor De Vloek. Voorlopig is daar nog niets over duidelijk.

Meer info over De Vloek: www.devloek.nl

https://www.facebook.com/devloek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: