Verdwaald in Den Haag: Den Haag FM

Het is makkelijk om in Den Haag te verdwalen, daar getuigen mensen van buiten de stad van. Bijna iedere Hagenees kent wel een verhaal van zo iemand. Maar dat zelfs de lokale radio af en toe de weg kwijt raakt, is opvallend. Deze tweede ‘Verdwaald in Den Haag’ gaat dan ook over Den Haag FM.

Screenshot van het artikel, op 10-10-2015
Screenshot van het artikel, op 10-10-2015

In een artikel van Gerard van den IJssel op 9 oktober prijst het radiostation een programma voor de volgende dag aan: “Nieuwslicht op Den Haag FM over prostitutie, zelfmoord en creativiteit”. Het stuk gaat onder andere over CDA-gemeenteraadslid Daniëlle Koster die de een van de twee Haagse Red Light Districts, de Doubletstraat, wil sluiten. Bij het artikel staat een foto van de Hunsestraat, getiteld ‘Doubletstraat-590×260.jpg’.

Foto van Hunsestraat gepresenteerd als 'Doubletstraat'
Foto van Hunsestraat gepresenteerd als ‘Doubletstraat’

Na op Twitter Den Haag FM hierop aangesproken te hebben, krijgen wij het volgende antwoord:

DenHaag FM op Twitter
DenHaag FM op Twitter….

De volgende ochtend kunnen wij constateren dat het bewuste artikel nog altijd niet gecorrigeeerd is. Dat er fact-checking af en toe fouten gemaakt worden, ook door professionals, snappen wij. Op het moment dat flagrante fouten ontkend worden, vragen wij ons af hoe betrouwbaar lokale media is.

Update 10-10-2015, 07:30:

De door Den Haag FM gebruikte foto lijkt overigens afkomstig te zijn uit het Reformatorisch Dagblad, gemaakt door Anton Dommerholt: http://www.refdag.nl/boeken/ik_haatte_de_mannen_die_bij_me_kwamen_1_233124

Update 11-10-2015, 09:26:

De fout is hersteld door Den Haag FM en in Twitter bericht aan mij (09:26 is het tijdstip waarop ik Twitter opende).

Dat is meer moeite dan veel andere media nemen met feedback. Case closed.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Eén gedachte over “Verdwaald in Den Haag: Den Haag FM”

  1. Slechte beurt van Den Haag FM . Het gebeurt vrij vaak dat er plaatjes bij een artikel staan die er eigenlijk niet thuishoren en naamsvermelding is ook een vies woord bij DHFM

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: