20 jarig Kaderock – een geslaagd festival

Als jonge jongen collecteerde ik graag voor het Kankerfonds  KWF. Na afloop kon je naar een feest in Club192. Gratis! En de huisband daar was Living Blues. Fast forward naar afgelopen zaterdag: de Soestdijksekade; Kaderock!

DSC_0271

Voor we aan de Living Blues Experience toekomen, spelen eerst twee andere bands. De oudsten onder het massaal aanwezige publiek, en dat waren er heel wat, zullen the Crazy Rockers nog wel op één van de rolschaatsbanen of in de ouwe (Milvakamp) Marathon gezien hebben. Het begin van de Haagse rock&roll. Indorock, die nog steeds goed tot zijn recht komt als de heren hawaian style instrumentale nummers spelen. Covers van recentere hits vond ik wat minder.

DSC_0489

Vervolgens iets, dat ongetwijfeld als een goed idee begonnen is, maar een twijfelachtige vorm  gekregen heeft. Johan Derksen presenteert Haagse Biet, of rock&roll zoals de voetbalman het zelf noemde. Uitstekend begeleid door de Clarks, mochten o.a. Jan de Hondt (Hunters), Frans Krassenburg (Golden EarringS), Rudy Bennett (Motions), Johny Kendall (JK and the Heralds) en Theo van Es (uit Shoesterwoude Derksen) ieder een tweetal nummers brengen. Oude tijden herleven, de heren waren nog goed tot zeer goed bij stem. Helaas moesten de optredens steeds onderbroken worden door de  obligate praatjes van meneer Derksen (binnenkort staan we met zijn allen in een theater bij u in de buurt). Het noopte een bekend Haags dichter tot de uitroep: “Niet Lulluh, maar speluh!” Terecht.

DSC_0543

Dan een geweldige set van de hier al aangekondigde Living Blues Experience. Wat een band is dat nog steeds. Geweldig blues repertoire, strakke band, inclusief sax, oud (hammond?) orgel en natuurlijk gitaren en drums. Onderga deze ervaring als de heren zich in een kroeg bij u in de buurt vertonen.

DSC_0902

Op adem komen met de American noir of Haagse hobo muziek of wat is het eigenlijk: Smutfish. Een mooie set, helaas zonder de projectie van de tekeningen die een zaaloptreden nog extra aantrekkelijk maken.

DSC_0593

De middag zat er voor mij op. ’s Avonds nog een mooie set van Hallo Venray gezien.

DSC_0298_1

Festivalbezoekers zal het opgevallen zijn dat uw verslaggever alleen optredens buiten noemt. Ook binnen was een aantrekkelijk programma geprogrammeerd (o.a. Dyzack, Hans van der Burg). Maar een algeheel gebrek aan zuurstof in de stampvolle ruimte deed mij al snel weer naar buiten gaan. Jammer, het enige verbeterpuntje op een alleszins geslaagd festival.

NB algehele presentatie: Bom

DSC_0612

Auteur: Casper de Weerd

Zelfverklaard eclecticus

2 gedachten over “20 jarig Kaderock – een geslaagd festival”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: