Koningsspelen op het Deltaplantsoen

Onder de prille lentezon enthousiast gegil van kinderen, heen en weer rennend tussen speeltoestellen en oranje decoraties. Aan het hek van de vorig jaar aangelegde ‘Speelplaats van de toekomst’ hangt een rood-wit-blauwe vlag. Dit moet dus wel voor de Koningsspelen zijn, bedenk ik mij terwijl ik langsloop.

Marjan Tooren, lerares aan de Jan van Nassauschool, op de Koningsspelen
Marjan Tooren, lerares aan de Jan van Nassauschool, op de Koningsspelen

Marjan Tooren, leerkracht aan de Jan van Nassauschool, bevestigt dit. Terwijl ik haar een paar vragen stel voor een kort stuk op Haagspraak bedenk ik mij dat een leraar ogen in de achterkant van zijn hoofd moet hebben om de heen en weer rennende kinderen bij te benen. Met enige herhaling kijkt zij dan ook om haar heen of alles wel goed gaat met haar leerlingen.

hs20150424_104205

De Jan van Nassauschool is nu nog gevestigd in de Gouwestraat, maar zal dit jaar verhuizen naar het Deltaplantsoen, aangrenzend aan de nieuwe speelplaats, die sinds zijn oplevering razend populair blijkt, niet alleen bij kinderen, maar ook bij ouders. Dagelijks zie je er wel een dertiger op zijn ‘papadag’ verdacht dicht bij de klimmuur rondhangen.

Nu dus ook de kinderen van deze basisschool in de Rivierenbuurt. En een groep docenten die de zon op deze dag ook zeker zal verwelkomen.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: