Beste binnenstad van Nederland sluit de ogen voor een puinhoop

Voldersgracht omgedoopt tot rijwielstalling. Foto door Roel Wijnants.

Sinds het verbod er is om fietsen te parkeren op de Grote Markt is de Voldersgracht uitgegroeid tot een grote rijwieldumpplaats terwijl 50 meter verder een gratis stalling is, waar fietsen gestald kunnen worden. En dat heet “Beste Binnenstad van Nederland”. Niemand schijnt hier er ook maar iets aan te willen of kunnen doen. Wanneer je een pak kranten naast de volle container zet dan, zijn ze er als de kippen bij om een bekeuring uit te schrijven.

Iedereen die zijn fiets kwijt wil sluit gewoon aan, al staan ze twee tot drie rijen dik. Er zijn stallingen waar men zijn fiets gratis kan plaatsen in de buurt, maar de Hagenaar, op een paar na, brengt zijn fiets er niet heen.

De gemeente schijnt dit te gedogen want er staat een fietscoach met een geel hesje bij, maar die kijkt toe en doet niets. Als er brand uitbreekt in een van de warenhuizen zijn de panden slecht te bereiken met alle gevolgen van dien.

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

5 gedachten over “Beste binnenstad van Nederland sluit de ogen voor een puinhoop”

  1. Het is nog een heel gedoe om je fiets in een van de bovenste rekken van de gratis parkeerplek te krijgen want de sturen en kabels zitten elkaar in de weg. Daarnaast is er te weinig plek voor alle fietsen.

  2. Het weghalen van die fietsenrekken heeft nog een groot nadeel: bij wind wordt het overal in de binnenstad levensgevaarlijk want iedereen parkeert zijn fiets dan maar los. Tja… wie verzint het?

    1. Ik denk dat er geen beleid is. Jaren geleden was er een groot bericht: voor het CS geen fietsen meer. En dus bouwde men een fietsenstalling naast CS. Nu, slechts een paar jaar later is er weer een fietsenpark voor CS en is het in de stalling rustig. Er is geen beleid. Geen vooruitziende blik. geen visie. Nul. Maar per saldo kost dat soort wanbeleid dus wel enorm veel geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: