Byebye bloembak

Lag er vanochtend nog een stuk stormschade op straat, een rode baldakijn die losgerukt was van de gevel van een van de panden van de Geleenstraat, vanmiddag was het stuk zonwering opgeruimd en was de zon zelf ook zowaar weer terug in de Haagse Rivierenbuurt. Tussen de mensen die op de tram stonden te wachten bevond zich een open vrachtautootje, met een man in overall die net klaar was met zijn vorkheftruck de bloembakken te verwijderen.

Bloembakken op de truck
Foto: (c) Haagspraak

De bakken, die door het hele centrum ongeveer dezelfde soorten bloemen bevatten, worden opgehaald nu de planten er nog een beetje mooi uitzien, legde de man uit. Zo rond eind mei mogen we ze weer terug verwachten. Sommige delen van de stad hebben meer mazzel: daar worden de bakken vervangen door ‘heidebakken’.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: