Bewegwijzering – Fietsen Maar (!?)

Reinkenstraat _DSC1815

Reinkenstraat

We kijken, vlak voor de kruising met de Obrechtstraat, in de richting van de Laan Van Meerdervoort de Reinkenstraat in. De Reinkenstraat is op de schop.

Winkeliers blij, want volgens één van de winkeliers: “Als je moeder hier met haar rollator op de stoep loopt, kan je haar iedere halve meter oprapen”..Zo verzakt zijn de trottoirs aan beide kanten. De opgeknapte Reinkenstraat gaat er waarschijnlijk uitzien als de Piet Heinstraat. Straat steentjes over de hele breedte van de straat. Ook het riool schijnt aan vernieuwing toe te zijn. Volgens de door mij geraadpleegde winkelier is het geheel vóór 17 oktober klaar. Zo niet, dan verbeurt de aannemer een stevige boete. Er wordt dus heel gestructureerd gewerkt. De straat wordt gedeelte voor gedeelte aangepakt en de trottoirs worden door hekken afgescheiden van de rijbanen en niet zoals ik elders in de stad wel heb gezien in een keer opengegooid, zodat er niemand meer bij de winkels kan komen. De Reinkenstraat is een leuke buurt winkelstraat en dat moet zo blijven. Er is zelfs een toezichthouder van Gemeentewege die deze verbouwing niet alleen vanachter het bureau begeleidt, maar ook zichtbaar ter plekke aanwezig is. Het is natuurlijk niet wenselijk dat de winkeliers na het gereedkomen van de werkzaamheden op apegapen liggen, omdat er geen volk meer komt.

Fietsbord minpuntje

Een minpuntje en dat was voor mij de aanleiding voor deze foto en deze post: Dit bord rechts dat fietsers en bromfietser aanmoedigt rechtdoor te gaan. Over de rijbaan heeft geen zin, want die verzandt. Dus men wordt verleid over beide trottoirs door te fietsen/brommen/snorren. Dat gecombineerd met het feit dat er van alles en nog wat op het trottoir staat maakt het met je rollator op het trottoir wandelen toch wel een huiveringwekkende bezigheid…..

Door Happy Hotelier

Door Happy Hotelier

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Eén gedachte over “Bewegwijzering – Fietsen Maar (!?)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: