Tramtunnel loopt over

IMG_4700
De Haagse tramtunnel is een ontwerp van Rem Koolhaas en heeft vele bouwkundige prijzen gewonnen. Het is een ± 1250 meter lange tunnel met twee ondergrondse stations, halte Spui en halte Grote Markt. Bij halte Grote Markt doet zich het grote probleem voor van een lekkend dak. Er is van alles geprobeerd, maar de oplossingen zijn te knullig voor woorden. Zo is er over de hele breedte een metalen goot bevestigd met een afvoer. Deze oplossing is niet voldoende gebleken, het water blijft zijn eigen weg zoeken.
De oplossing die ze hebben bedacht is een grote speciekuip op de lichtbakken, die met een knullig riempje is vastgemaakt. Als de kuip vol is weegt het minstens 100 kilo. Dat staat dan gewoon met een riempje op drie a vier meter boven de mensen. Hoe gaan ze, als de de kuip vol is, hem legen, vraag je je af. Honderd kilo pak je niet even beet als je op een ladder staat. De tramtunnel heeft 235 miljoen euro gekost, een lekkage wordt verholpen met een paar emmers en een touwtje.
Moeten er eerst ongelukken gebeuren voordat er een afdoende oplossing voor dit probleem komt, of maakt men handig gebruik van water en creëert men een tropische regenwoud in de tunnel? Op het parkeerdek is reeds een grote plek met bamboe ingericht, kleine moeite om het een etage lager van nut te laten zijn. De lekkage zorgt voor de goede luchtvochtigheid.
Den Haag, doe wat aan dit probleem en blijf niet de kop in het zand steken, halte Grote-Markt is nu een fiasco.
IMG_4701

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

2 gedachten over “Tramtunnel loopt over”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: