Tramoptocht 5 juli 2014, inclusief Avenio

Op zaterdag 5 juli 2014 vindt een grote tramoptocht plaats in Den Haag. Aanleiding is het feit dat de tram in Den Haag 150 jaar bestaat!

Bijzonder aan deze optocht is dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander aanwezig zal zijn bij de tramoptocht! Niet alleen zal hij het startsein geven voor de rit, maar hij zal zelf ook meerijden in een van de trams.

Bezoek de optocht op 5 juli! Geniet van oude en moderne voertuigen die in de stoet meerijden en maak er mooie foto’s van.

De voertuigen die meedoen aan de optocht zullen vanaf 13.00 uur opgesteld staan op de Eisenhowerlaan tussen de Scheveningseweg en het Statenplein. U kunt ze daar uitgebreid fotograferen totdat de stoet vertrekt.

De genodigden voor de optocht (u kunt alleen mee als u bent uitgenodigd!) stappen in op de Eisenhowerlaan tussen 14.00 en 14.30 uur.

Om 14.30 uur rijden de trams via de route van lijn 1 naar het Zwarte Pad en worden daar opgesteld. Let op! Er zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen, de locatie Zwarte Pad is daarom slechts beperkt toegankelijk.

Om 15.00 uur wordt de Koning ontvangen aan het Zwarte Pad. Na het geven van het vertreksein door de Koning zal de stoet zich rond 15.05 uur in beweging zetten. Dit is het officiële deel van de optocht.

p0005103.jpg

De trams rijden via de route van lijn 1 naar de Vijverdam. Vanaf de Vijverdam zullen de trams met passagiers doorrijden via de route van lijn 17 naar het Kerkplein, de wagens zonder passagiers rukken in vanaf de Vijverdam.

Op het Kerkplein, dat zeker zolang de Koning aanwezig is beperkt toegankelijk zal zijn in verband met beveiliging, zal de nieuwe stadstram Avenio staan opgesteld. Tot 17.30 uur bestaat de mogelijkheid deze gloednieuwe tram te bezichtigen.

In verband met de optocht zullen enkele tram en buslijnen tijdelijk worden omgeleid, voor informatie hierover zie de website van HTM: www.htm.nl.

Advies fotografen: uiteraard weet u voor u zelf wat de mooiste plekjes zijn om de trams te fotograferen. Toch willen we u graag adviseren. De locaties Zwarte Pad en Kerkplein zullen erg druk worden en bovendien noodzakelijkerwijs extra beveiligd worden. Dat maakt het minder eenvoudig om hier foto’s te maken.
De opstelling van de trams vooraf op de Eisenhowerlaan maakt het mogelijk ze allemaal op uw gemak te fotograferen, zonder dat u er een hoeft te missen. De Scheveningseweg is van oudsher een mooi fotopunt, waarbij de aanwezige begroeiing eventueel tegenlicht zal filteren.

Mocht u ervoor kiezen om op een plaats te gaan staan waar ook wegverkeer rijdt, houdt u dan rekening met uw eigen veiligheid en die van anderen. Stap niet op de weg als u niet 100% zeker bent dat er op dat moment geen verkeer is!!

Het HOVM wenst u een hele fijne en en memorabele dag toe!

HOVM, 29 juni 2014

2 gedachten over “Tramoptocht 5 juli 2014, inclusief Avenio”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: