Markt Herman Costerstraat

De Haagse Markt. Foto door Roel Wijnants op Flickr.

Het is al 76 jaar oud, de Haagse Markt aan de Herman Costerstaat. De ambulante handel was vroeger aan het begin van de Prinsegracht gevestigd. Een aantal straatnamen, zoals de “Lange Beestenmarkt” en de “Grote Marktstraat”, herinnert hier nog aan.

Een aantal jaar geleden is besloten om het marktterrein aan de Herman Costerstraat te vernieuwen. Ongeveer 85% van de marktkooplieden was voorstander van een algehele opknapbeurt. In maart 2014 is men begonnen met het leeghalen van een deel van het marktterrein. Het opknappen zal in fases gebeuren en zal aan het eind van 2014 zijn afgerond. De markt is gewoon open, de verkoop is voor een deel verplaatst naar een tijdelijke marktlocatie in de Herman Costerstraat.

De Haagse Markt is met ongeveer 500 kramen de grootste multiculturele openluchtmarkt van Nederland en trekt op de zaterdagen tussen de 20.000 – 30.000 bezoekers per dag. De 120 verschillende nationaliteiten, die in Den Haag woonachtig zijn, vinden hier de producten, die zij gewend zijn uit het land van herkomst.

De Hagenees spreekt markt plat uit als ‘maght’ en de Hagenaar zegt ‘mart’.

Haagse Markt. Foto door Roel Wijnants.
Haagse Markt. Foto door Roel Wijnants.
Haagse Markt. Foto door Roel Wijnants.
Haagse Markt. Foto door Roel Wijnants.
 De vernieuwde Haagse mark met afsluitbare units
De vernieuwde Haagse mark met afsluitbare units

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: