Fotobom

I56A1271AI56A1272A

Toen ik deze foto’s die ik tijdens de dag van de grondwet nam, thuis wat beter bekeek, bleek de blije man op de achtergrond zonder dat ik het in de gaten had inbreuk te maken op het beeld terwijl ik de foto’s kort na elkaar nam…

“Daar is toch een term voor?” Bedacht ik mij. Ik vroeg het van de week tijdens de OK (Opuh Koffie), maar het antwoord was niet eenduidig. Wel wist men aan “Wethouder Hekking” te refereren, een figuur van Van Kooten en de Bie.

Terwijl ik gisteren naar DWDD zat te kijken, kwam de term voorbij en wist ik het ineens. In het Nederlands is het fotobom, in het Engels Photobomb. In een foto verschijnt er iets of iemand expres of per ongeluk die niets met het onderwerp van de foto te maken heeft, of iemand springt voor of achter het onderwerp van de foto ineens voor de lens…

Op Taalbank was het een maandje terug het woord van de dag. Taalbank verschijnt trouwens ook op het Van Dale Blog enne….wij hebben natuurlijk iets met taal. Overigens denk ik nog na over wat de dametjes in hun outfit daar nu aan het doen waren. Als ik uitgedacht ben volgt er weer een post.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: