Den Haag voert Sperrgebied weer in

Het Haagse ijzeren gordijn. Foto door Roel Wijnants, op Flickr

Grote delen van Den Haag worden hermetisch afgesloten gedurende de Nuclear Security Summit (NSS). Er worden in de buurt van het World Forum metershoge hekken geplaatst met af en toe een opening, waar de bemanning de slagbomen bedient.

Kosten voor de gemeente worden beraamd op ± 28 miljoen euro. Dat is inclusief het overnemen van het failliete World Forum. De BV Nederland trekt er nog eens 24 miljoen voor uit. Intussen zit oma zonder thuishulp want, tja… we moeten bezuinigen, we kunnen het geld maar één keer uitgeven en dan hebben we onze prioriteiten bij het verdelen.

In de buurt van het World Forum worden de stoepen weer opnieuw bestraat. Jarenlang mocht jij jouw nek breken, maar nu moet alles er waterpas en strak bij staan.

De deelnemers worden voor de deur afgeleverd, maar 100 meter verderop wordt de stoep opnieuw bestraat. Zou het Catshuis als pied-à-terre gebruikt gaan worden door Obama tijdens de top? Er waren geruchten, dat hij op een oorlogsbodem voor de kust zou verblijven. Anderen beweren, dat hij zijn intrek neemt in het Noordwijkse Huis ter Duin.

Gezien het gedrag van Putin in de Krim zou ik hem maar op de pompstationsweg laten overnachten, dan kan hij na afloop van de top zo naar het tribunaal.

Checkpoint Charlie. Foto door Roel Wijnants.
Checkpoint Charlie.

Nuclear Security Summit 2014. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

11 gedachten over “Den Haag voert Sperrgebied weer in”

  1. “we moeten bezuinigen, we kunnen het geld maar één keer uitgeven en dan hebben we onze prioriteiten bij het verdelen”. Ofwel we kunnen het geld maar een keer over de balk smijten. Hoe hoger hoe mooier. Het omaatje is maar een laag balkje, dus die laten we mooi stikken. Prioriteiten, inderdaad.

  2. Dit is Hollandse koopmansgeest. Poetin gaf enige tientallen miljarden uit om ruim 2 weken de aandacht van de gehele wereld te krijgen. Wij hoeven slechts een duizendste daarvan uit te geven voor hetzelfde effect. 😉
    PS Ik heb besloten Den Haag in die periode te ontvluchten.

  3. Als ze de Atlantikwall intertijd niet hadden afgebroken zou het allemaal veel goedkoper zijn geweest…:-(

    Ik ben die dagen trouwens ook de stad uit…..

  4. Zag vanmiddag wagens met aanhanger van het Koninklijkhuis naar binnen rijden ,volgens mij gaat Obama daar slapen mooi elektronisch hek er omheen overal camera’s 50 man bewaking en gaan met die banaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: