Een selfie voor Het Glazen Huis

Zo ergens rondom de eerste dag van de winter is het tijd voor Nederland om zijn jaarlijkse kerststal weer op te tuigen. Dit jaar staat deze kaasstolp in Leeuwarden, alwaar gul en vrijgevig Nederland zijn jaarlijkse aflaat mag doen.

Terwijl wij op de radio mogen vernemen dat onze samenleving weer 8000 nieuwe daklozen heeft geproduceerd, kunnen wij weer een muziekje aanvragen bij 3FM Serious Request en ons een weldoener voelen. Op 24 december zal dan het kabinet de ultieme selfie maken: in de dagen van Balkenende was dit een zeer christelijke verdubbeling van het opgehaalde bedrag, in de crisisjaren van Rutte een oproep om de broekriem aan te halen waar het goede doelen betreft en vooral geld uit te geven aan duurzame consumptiegoederen.

“Uw plaat.. Net wat de wereld nodig heeft.” Foto: Elger van der Wel

Voor al diegenen die naar Leeuwarden gaan: nadat je jezelf vereeuwigd hebt voor Het Glazen Huis, vergeet vooral niet om nog wat daklozen de goot in te trappen, scheld op de weg terug naar huis nog wat vieze werklozen uit en vraag tot slot nog een laatste deuntje aan van Beyonce, of als u wat ouder bent: Madonna. Verheug u nu na al deze liefdadigheid op het Kerstdiner.

Dat laatste zal ik ook doen: ik verheug me al sinds Pasen op de aankomende Kerstdagen, met lekkere wijn. Bij een enkele fles zal het zeker niet blijven. Vermoedelijk eten wij kalkoen. Of misschien wel parelhoender, dat is immers goed voor de economie. Het Glazen Huis krijgt van mij wederom geen cent, zelfs geen Bitcoin. Want ook ik haal waar nodig de broekriem aan.

Edwin IJsman

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

4 gedachten over “Een selfie voor Het Glazen Huis”

  1. Zo…glazen huis weer achter de rug , de 3 DJ’s na een fikse portie persoonsverheerlijking naar huis , ’t was wel welletjes weer ondertussen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: