Om je Groen en Geil aan te ergeruh

De Meidia Marrukt es boos. Oke, laat dat Haags maar zitten. Maar je begrijpt me wel. De Media Markt ziet onze nationale Haagse trots namelijk niet zitten. Haagse Harry’s Rueb waren weer eens te grappig met hun Groen-Geile scheurkalender. Zo grappig, dat Media Markt het niet grappig meer vond. Of het was een goedkoper mediastunt, dat kan natuurlijk ook.

Groen Geil Kort Geiding

Waar het nou om gaat? Om 12 januari. Op die dag neemt de scheurkalender namelijk Geert Wilders op de hak. Geert Wilders is een man van oneliners. Niet van Pauw en Witteman of andere goede en lange gesprekken in de media. Hij wil exact kunnen controleren wat er over hem geschreven wordt. Dat was wat de Rueb’s ook gedacht moeten hebben toen ze de pagina voor 12 januari maakten.

Met de meidia pratûh? Ik ben toch nie agtelijk? Meidia Mallaut

Geert Wilders kon er zelf wel om lachen. De Media Markt in eerste instantie niet. Zij eisten dat de scheurkalender voor maandag 2 december 17:00u uit de schappen gehaald zou zijn, anders zou er een kort geding volgen. De advocaat van de Media Markt bleek op de radio al niet de slimste. Hij wilde tot twee keer toe geen antwoord geven en gooide uiteindelijk de hoorn erop. Ik vond het maar lijken om een Meidia Stunt van de Media Markt om aandacht te krijgen. Vanmiddag rond een uur of twee kondigden ze aan toch dat Kort Geding maar te staken. Toch wel grappig, die kalender.

Parodie

Veel kans maakte de Media Markt naar mijn mening al niet. Op de reclame van de Media Markt rust natuurlijk auteursrecht. Het auteursrecht kent echter ook uitzonderingen. Waaronder de leukste: de parodie. Je mag dan herkenbaar gebruik maken van een auteursrechtelijk beschermd werk om daar een grap mee te maken. Je mag er daardoor alleen niet de concurrentie aan met de oorspronkelijke maker en je mag ze niet in onnodig diskrediet brengen en dat was naar mijn idee hier ook niet het geval. Kans dat de Media Markt zou winnen was dus erg klein.

Auteur: CharlottesLaw

Jurist voor de creatieve sector en ondernemers

Eén gedachte over “Om je Groen en Geil aan te ergeruh”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: