5 gedachten over “Cartoon”

  1. De hedendaagse Zwarte Piet is een raciale karikatuur op de Afrikaanse slaaf. Het feest nodigt niet alle Nederlandse burgers uit het mee te vieren, het ontlopen is echter ook onmogelijk aangezien men er weken mee bezig is. Het is een volksfeest, bekostigd door belastinggeld, en zou dus voor iedereen leuk moeten zijn in plaats van een pijnlijke herinnering aan een lelijk verleden.

  2. Een tante uit de VS is boos op ons.
    bericht in de Telegraaf
    Erfgoed
    In 2009 werd dit Perzische feest met hun versie van Zwarte Piet vermeld op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. In 2010 werd de feestdag ook erkend door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarmee wordt de Iraanse Zwarte Piet dus beschermd door de Verenigde Naties.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/21993217/__VN_beschermt__Perzische_Piet___.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: