Wereldnieuws in Leidschendam

Gisteren was Leidschendam eventjes wereldnieuws. Maar bereikte het wereldnieuws Leidschendam wel? 

Charles Taylor, voormalig dictator van Liberia, werd in mei 2012 veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf. Het Speciale Hof voor Sierra Leone in Leidschendam wees donderdag het hoger beroep, aangespannen door Taylors advocaten, af. Daarmee is Taylor het eerste staatshoofd of ex-staatsshoofd veroordeeld door een internationaal tribunaal sinds de tweede wereldoorlog*. Een primeur die Den Haag, stad van recht en vrede, niet zou misstaan. Het is dan ook begrijpelijk dat in buurgemeente Leidschendam de vlag uithangt.

Leidschendam: in het wereldnieuws. Helaas beseffen ze het er zelf niet. Foto: risastla

Uit zou moeten hangen… Teun, mijn collega bij Haagspraak, niet geheel ontoevallig woonachtig te Leidschendam, werd vanmiddag nog vanuit Denemarken gebeld door zijn vriendin. Zij kon hem vertellen over de voormalige dictator en de historische primeur van zijn woonplaats. Maar kon het lokale krantje, net uit op donderdag, dit ook?

Een greep uit de koppen van ‘De Leidschendammer’:

“Wanbeleid afgewenteld op inwoners”
“Middenstand op achterstand”
“Speeddaten met het CDA in de Martinuskerk”

En dan waren er nog wat advertenties, varierend in thema van ‘Jeu de boules lessen’ (met spatiefout) tot ‘De Action bestaat 20 jaar!’ en de eeuwige ‘Bel een hete meid’.

Dat deed ik maar niet. Wel belde ik de redactie van De Leidschendammer.

Dat viel dus niet mee: het telefoonnummer dat De Leidschendammer vermeldde voor redactionele vragen bleek een algemeen nummer van Wegener Media te zijn. Bij de melding dat ik een vraag had over de inhoud van de Leidschendammer werd ik even doorverbonden. Na een tweede keer doorverbonden te worden kreeg ik uiteindelijk de redactie aan de lijn. Tenminste: de voicemail van de redactie.

Ik denk dat ze nog sliepen. Net als gisteren. Ik kijk nu nog even of ik de redactie van De Leidschendammer kan mailen. Als dat ook niet mogelijk blijkt te zijn, dan bel ik die hete meid maar op: veel meer is er toch niet in Leidschendam.

Edwin IJsman

* http://www.nu.nl/buitenland/3585722/charles-taylor-in-hoger-beroep-schuldig-bevonden.html

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

4 gedachten over “Wereldnieuws in Leidschendam”

  1. Dat gratis weekkrantje komt volgens mij maar 1 maal in de week uit en wordt net als de Posthoorn vanaf woensdag bezorgd, als je daar nog iets van verwacht ben je wel erg naief…Maar misschien dat ze er volgende week nog wel een paar zinnen aan wijden…

  2. Goed stukje ,het gaat vaker zo in medialand de burgerjournalist is vaak beter op de hoogte dan de gevestigde media. die vastgeroest zit in het systeem.
    Er zijner die wel meegaan met de tijd maar de lokale media loopt achter

  3. En dat alles wordt geschreven vanuit Leidschendam. Ik ben ook zo naïef om steeds te geloven dat het nog goed komt met de Nederlandse media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: