Abraham kan de pot op! – Harry Zevenbergen

Ik heb Abraham nog niet gezien en wil dat graag zo houden. Vandaag op mijn verjaardag besluit ik dat het mooi is geweest. Hier houdt het tellen op en begint het leven. Ik zal verder door het leven gaan als de man die altijd 49 bleef. Een man die niet met pensioen ging, die niet met voetballen hoefde te stoppen, die de illusie van de jeugd overeind denkt te kunnen houden. Jarig zijn is gewoon niet zo mijn ding. Ik ben er nooit echt goed in geweest. Ik kan niet trakteren, ben slecht in cadeautjes in ontvangst d.w.z. tevreden of blij kijken wanneer ik het niets vind. Slingers ophangen is zelfs de reden dat mijn vrouw bij me wegging. De avond voor iedere verjaardag hadden we slaande ruzie. Dus hierbij is niemand uitgenodigd op mijn verjaardag. 49 jaar geleden werd ik geboren, maar om daar nu ieder jaar weer zo mee bezig te zijn. Mijn besluit staat vast. Ouder worden, daar stop ik mee..
Die Sara hoef ik trouwens ook niet te zien. En nee ik ben niet zo´n zielig type van rond de 50, die vindt dat de leeftijd er niet toe doet in de liefde en het daarom aanlegt met een meisje van 20. Het is volgens de letter van de wet dan wel geen pedofilie. Maar zeg nou zelf, het lijkt er wel verdomd veel op. Maar wanneer ik een vrouw heb die langzaam steeds ouder wordt, dan zou het best wel eens moeilijk kunnen worden om daar niet aan mee te doen. Zeker wanneer ze begint over samen oud zijn, op een bankje voor het huis zitten en de hele dag geen enkele noemenswaardige activiteit meer ontplooit dan kijken wie er langs komen en praten over het weer.
Misschien heel misschien dat ik, wanneer ik lang genoeg 49 ben, het wel zat wordt. Geen honger meer heb naar de bal, mijn voetbalschoenen aan de wilgen hang. Dat liefde is dat we wat harder schreeuwen of dingen herhalen omdat oren en geheugen steeds minder functioneren.
Laat ons dan maar op een bankje zitten en praten over vroeger, het weer en het weer van vroeger toen de polen nog van ijs waren en Den Haag boven de zeespiegel lag.

abraham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: