Dansen langs de lijn met de Soul Sister Dance Revolution – Harry Zevenbergen

Soms kan ik me heel oud voelen. Afgelopen donderdag had ik dat toen ik voor de Supermarkt in de rij stond. Om me heen vooral veel jonge mensen die mijn kinderen hadden kunnen zijn. Sterker nog één ervan was een kind van mij, maar zij hoefde niet in de rij te staan. Ze had al een kaartje. Ik heb haar overigens niet gezien. Het was druk en ik stond achteraan en zij ergens vooraan waar gedanst moest worden. Ik dans tegenwoordig vooral nog in mijn hoofd.

ssdr

Het concert was een reis door de Britse Indiemuziek van de afgelopen 30 jaar. Ik hoorde een vleugje monotoon stemgebruik a la Sex Pistol Johnny Rotten, de ritmes van de indiedance van Inspiral Carpets en the Charlatans, een flinke schep Arctic Monkeys, de donkere stem van Ian Curtis. Maar zoals een goed gerecht niet de som is van de gebruikte ingrediënten is de Soul Sister Dance Revolution veel meer dan deze onvolledige opsomming van de ingrediënten  De band was voor mij bovendien een verjongingskuur. Ik danste wild door mijn hoofd en had moeite niet echt de dansvloer op te springen, met alle risico´s voor andere dansers en omstanders van dien. Na afloop was ik zeker 10 jaar jonger maar het kunnen er zomaar een paar meer zijn geweest. Met een goed humeur verliet ik de Supermarkt en toen de zanger van Di-rect * de deur voor me open hield kon ik hem wel omhelzen. Ik deed het……….en niet eens in mijn hoofd. Ik ging terug de wereld in als een ´Soldier of love´.

De zaterdag volgend op de donderdag, moest ik met mijn team Marine bij de Waalsdorpervlakte spelen tegen Leiden. Ik heb vaak liedjes in mijn hoofd, die ik dan hardop zing zonder dat ik het doorheb. Het levert me regelmatig vreemde blikken op. Op het voetbalveld heb ik het echter nooit. Maar deze zaterdag zong ik voor het eerst op een voetbalveld. Ik speelde bij gebrek aan verdedigers rechtsback. De linksbuiten die ik moest uitschakelen daar had ik geen kind aan. Ik kon dus doen wat ik als back het liefst doe. Langs de lijn heen en weer rennen tussen de eigen achterlijn en die van de tegenstander en dan voorzetten geven. Ergens in de tweede helft betrapte ik mezelf erop dat ik aan het zingen was. ´I hold the line, we´ll get through´. **.

* Deze omhelzing was extra bijzonder omdat ik met de zanger van Di-rect een verleden heb en wel bij de AH XXL: Zanger van Di-rect 

**  Hold the line

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: