Brand Meester in de Van Swietenstraat

_MG_4617A_1

Na wat heftig geloei van sirenes doe ik de voordeur maar eens open. Een brandweerwagen en een politiewagen komen bij mij van links aanstuiven en klappen linksaf over de middenberm de Van Swietenstraat in.

En dan staan er ineens drie brandweerwagens in de Van Swietenstraat. Nog geen rook te zien. Ik pak mijn camera maar eens en moet zoeken naar een kaartje, want het andere kaartje zit nog in mijn computer van het verslagje. Ik kom weer buiten en oom agent is de straat al aan het afzetten met politietape.

_MG_4619A

Even later begint de ladderwagen omhoog te komen. Oom agent loopt weg om zelf ook eens een kijkje te gaan nemen.

_MG_4621A_1

_MG_4623A

Dan komt de brandweerbaas aanscheuren. Ook van links en ook over de middenberm, maar hij is niet zo lullig dat hij door het verse politietape heen rijdt. Hij wacht rustig tot oom agent weer terug wandelt om het tape omhoog te houden en houdt ondertussen de rest van het verkeer een beetje op.

_MG_4625A

De baas wordt erdoor gelaten

_MG_4633A

_MG_4632A

Ik kuier eens de Van Swietenstraat in en neem ondertussen twee mede fotografen op de korrel. Zij doen het wat simpeler: Zetten hun camera op een statief en laten het ding een videootje opnemen. Dat kan ook en de stils van de moderne spieglreflex kunnen dan dienen als plaatjes. Ben benieuwd of dit leden van de Regio15 brigade zijn. kom ik later nog wel achter.

_MG_4627A

Dan kom ik bij mijn doel: een foto van de ladderman. Nog geen rook te zien.

Na een gesprekje met een paar buren en een check op internet, blijkt dat rookwolken gesignaleerd waren op de zolder van het huis naast het huis waar de ladderwagen voor stond. Ook blijkt dat de ladderwagen tijdens de actie defect raakt en nog uren in de straat staat omdat er een monteur moet komen om de ladder weer naar beneden te krijgen.

Toch ben ik blij dat de mannen van politie en brandweer zo snel ter plekke zijn. Je weet het nooit met al dat ouwe hout in die ouwe huizen hier in de buurt. Zelf heb ik ook al eens een prullebak per ongeluk in de fik gestoken met giga rookschade aan het pand en ook toen was de brandweer binnen de kortste keren ter plekke. Chapeau heren!

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

4 gedachten over “Brand Meester in de Van Swietenstraat”

  1. Brand is het ergste wat je kan overkomen .
    Fotograaf van regio15 is altijd herkenbaar dacht ik Brand is in een wasmachine ontstaan. volgens reg 15
    dit is een mooie thuiswedstrijd:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: