Kroonappels voor een Vindhek

Het lijkt een onbegrijpelijke kop boven dit stukje tekst maar ik ga het allemaal uitleggen.

“Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Duizenden organisaties die iets betekenen voor de samenleving, dragen hun activiteiten voor. Tijdens het stemweekend vragen we u te stemmen op het beste of leukste initiatief…”

En dat is Vindhek voor Den Haag!
Mensen ontmoeten elkaar. Zij zien, voelen en leren wat Eerlijkheid, Respect en Vertrouwen inhoudt. Deze 3 universele menselijke waarden zijn voor iedereen gelijk. Waarden die alle mensen op de hele wereld met elkaar delen en dus herkennen en erkennen. Deze waarden vormen het CONCEPT van het Vindhek.
Praktisch werkt het Vindhek zo: vind je een verloren voorwerp in de buurt dan hang je het op. Ben je iets verloren, dan ga je kijken of iemand zo aardig is geweest ´t voor jou in ´t Vindhek te hangen.

Annemarieke probeert burgemeester Jozias van Aartsen te overtuigen van de noodzaak van een Vindhek in Den Haag
Annemarieke probeert burgemeester Jozias van Aartsen te overtuigen van de noodzaak van een Vindhek in Den Haag

Ik had het genoegen om Annemarieke, initiatiefnemer van het concept Vindhek tijdens de onthulling van de plaquette voor Godfried Bomans te ontmoeten, zij heeft me enthousiast gemaakt en door haar zet ik me daarom ook in om, minimaal één, Vindhek in Den Haag te plaatsen. Uw stem op de Kroonappel website helpt daarbij.
Dus: GA NAAR KROONAPPELS.NL en breng uw stem uit.

Alleen dit weekend, 15, 16, 17 maart, kan je stemmen.
Stemmen doe je als volgt:
Ga naar de website KROONAPPELS.NL
– U moet uw naam en adresgegevens invullen
– vervolgens komt u op een pagina terecht waar u een keuze kunt maken uit 3 categorieën,
Ons Vindhek staat onder “Buurt”

U moet woonachtig zijn in Den Haag en ik heb begrepen dat per computer (of gezin of huisadres) maar één stem uitgebracht kan worden.
Meer informatie over dit project is ook te vinden op de facebookpagina van Annemarieke Vindhek.

Auteur: pieter musterd

Gepassioneerd fotograaf van alles wat los en vast zit. Ik probeer niet de werkelijkheid (wat dat dan ook is) te reproduceren maar mijn visie op de werkelijkheid. Brede culturele belangstelling en sinds kort ook Blogger voor Haagspraak.

5 gedachten over “Kroonappels voor een Vindhek”

  1. Ik begaf me naar de site om een stem uit te brengen. Daar aangekomen bleek dat ik allerlei persoonlijke informatie zou moeten invullen om te kunnen stemmen. Zo zijn we niet getrouwd. We gaan niet zover het fonds van het nieuwe koningspaar op het spek van mijn personalia te binden. Mooi niet.

    1. Jammer. Ik neem aan dat dit de enige mogelijkheid is om fraude te voorkomen. Zonder een vorm van identificatie zou men meerdere (ontelbare) malen kunnen stemmen. Je kon aangeven dat je verder geen vervolginformatie toegestuurd wil hebben. Die twee kruisjes heb ik aangevinkt want ik ben verder ook niet geïnteresseerd wat ze daarna gaan doen. Ik ga er wel van uit dat mijn privégegevens na deze actie vernietigd zullen worden. Misschien ben ik iets te naïef voor deze wereld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: