Tafelvoetbal voor vluchtelingen op de Sportlaan

Vier Irakese vluchtelingen poseren bij de ingang van de Sacramentskerk
Vier Irakese vluchtelingen poseren bij de ingang van de Sacramentskerk aan de Sportlaan

Gastvrijheid komt in soorten en maten. Inwoners van Den Haag die de afgelopen maanden het tentenkamp van de vluchtelingenactie ‘Recht op Bestaan‘ op de Koekamp hebben bezocht hebben waarschijnlijk kennis kunnen maken met de Iraakse gastvrijheid: je kwam hier niet eenvoudig weg zonder thee of koffie aangeboden te krijgen.

De gastvrijheid van de Rijksoverheid en de Gemeente Den Haag kennen wij inmiddels ook. Die houdt niet over, op zijn zachtst gezegd.

In de Vogelwijk gaat het er heel anders aan toe. De Iraakse ongedocumenteerde vluchtelingen die sinds vorig weekend de leegstaande Sacramentskerk in gebruik hebben als tijdelijk onderkomen, kunnen hiervan meepraten. Zij kunnen sinds enkele dagen tafelvoetbal spelen, met dank aan een van hun tijdelijke buren. Ook bracht een gulle man uit Duindorp hen een TV en een aantal films. Enkele buurtbewoners bieden een douche aan of draaien een wasje voor de asielzoekers. Zo laten zij zien dat er ook nog menselijkheid bestaat in dit land en in deze stad. Wellicht een voorbeeld voor onze politici, die zich prettiger lijken te voelen tussen de kille abstracties van hun dossiers.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Eén gedachte over “Tafelvoetbal voor vluchtelingen op de Sportlaan”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: