Bosma nieuwe Voorzitter Tweede Kamer

En daar is Habtamu de Hoop, het jongste kamerlid van GL/PVDA. Hij was voorzitter van het stembureau dat door het lot uit de kamerleden was aangewezen.
Er waren 148 kamerleden aanwezig en in de tweede stemronde kreeg Martin Bosma van de PVV 75 stemmen en dat was de absolute meerderheid.

Even later mocht Martin de voorzittershamer in ontvangst nemen en ermee zwaaien.

Martin had twee maal eerder aan de verkiezing voor voorzitter meegedaan en vergeleek het met zijn rijbewijs halen. Daar had hij 4 keer over gedaan.

Ik heb de man gade geslagen tijdens vergaderingen die hij voorzat. Hij is tenslotte al 10 jaar vicevoorzitter van de Tweede Kamer en lid van het presidium. Daardoor heeft hij 4 voorafgaande voorzitters regelmatig vervangen. Ik vind dat hij dat goed kan, een vergadering leiden. Hij heeft humor en houdt de tijd in de gaten. Humor die ik bij Bergkamp en Arib node gemist heb. Het personeel van de Tweede Kamer, zo’n 700 man/vrouw, schijnt hem op handen te dragen. Hij schroomde ook niet om dat in zijn sollicitatiespeech te vermelden. Zijn tegenstrever Tom van der Lee van Groen Links ken ik niet, maar vond ik bij de publieke sollicitatie slechter uit de verf komen.

Ik denk dat hij kan bijdragen tot wat nieuwere politiek. Korter en meer to the point vergaderen en op tijd naar huis gaan zodat er hopelijk wat minder burn outs zijn.

Ik heb grote delen van het debat op de autoradio kunnen volgen terwijl ik aan het werk was. Mijn mede inzittenden hebben het waarschijnlijk niet helemaal op prijs gesteld. Gepland was dat het debat tot 13.00 uur zou duren, maar het duurde tot na 19.00 uur. Inhoudelijk werd er beter gedebatteerd dan de dag ervoor over het verslag van de Verkenner. Ik heb me mateloos geergerd aan GL/PVDA spreker, D66 spreker en Voltspreker die keer op keer op keer (zo’n 3 kwartier lang) tegen Wilders aan het fulmineren waren omdat die ooit van de Russische Minister van Buitenlandse zaken een vriendschapsspeldje van Rusland had gekregen…Politiek op zijn smalst. Maak je punt en hakketak er niet op door. Ik hoop dat Martin daar voortvarend een einde maakt in de toekomst.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

5 gedachten over “Bosma nieuwe Voorzitter Tweede Kamer”

  1. Prima verhaal! Zijn sollicitatie-verhaal was in 2021 nog mooier, nu hield hij zich in zijn eruditie te tonen. Om geen Kamerleden onnodig op de tenen te trappen nu hij kon winnen, anders dan in het jaar 2021.

  2. Het blijken allemaal slechte verliezers te zijn. al maanden zijn ze bezig om de verkiezingsuitslag om zeep te helpen zo ook deze verkiezing, Ze houden zo van democratie maar als het niet hun democratie is berg je dan maar.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.