Gespot: Schavuit van Oranje 2

Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia.
Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, over een afstand van 1,000 mijl , gehouden. De hedendaagse versie duurt 4 dagen. Het is een “Tijdrit” in plaats van een race van en naar Rome. Dat wil zeggen dat de deelnemers exact de opgegeven kilometers binnen de opgegeven tijd moeten rijden. Seconden te vroeg of te laat leveren strafpunten op.  Degene met de minste strafpunten is overwinnaar. Bernhard fungeert hier als bijrijder met de stopwatch in de hand.

De opname maakte ik gisterenmiddag in Monza vlak na een stempelpost en vlak voor een tijdcontrole achter mijn rug. Stapvoets rijdend op de seconde deze afstand afleggen en een mooie gelegenheid voor serietjes foto’s biedend. Bernhard maakt al jaren deel uit van een groot aantal Nederlanders dat aan dit evenement deelneemt. Kostbare zaak hoor!

Berhard van Oranje Nassau staat als bestuurder ingeschreven van deze Arnolt Bristol Bertone. De Amerikaans zakenman Arnolt bestelde begin jaren 50 200 chasis van de Bristol 404 bij de Bristol Fabriek in het Verenigd Koninkrijk (Nog bebaseerd op de BMW 328 waarop de Bristol modellen 400, 401, 402 en 403 meer leken doordat ze ook een BMW achtige grille hadden). Arnolt liet Bertone daarop een carrosserie zetten en verkocht het geheel in de VS. Deze combinatie is dus vrij zeldzaam en niet goedkoop.

Dit jaar heb ik voor het eerst de motordrive van mijn camera gebruikt. Normaaal  ben ik daar niet zo’n voorstander van maar met het meetrekken van de camera met een voorbij rijdende auto krijg je toch wat betere resultaten.

Een biograaf van Opa Bernhard noemde die al Schavuit. Wel, alleen al door zijn brillen treedt Bernhard Jr in Opa’s voetsporen (laat staan door zijn streken)

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: