Happy de Hoop

Zo kwam Happy de Hoop (volgens mij een goede Geuzennaam voor Habtamu de Hoop) gisterenavond binnenvallen in Op 1. Ik had hem al eerder gespot in een of ander radio programma waar hij geïnterviewd werd. Hij formuleerde eenvoudig luid en duidelijk. Zei eigenlijk hetzelfde als in het videofragmentje hierboven waarin hij gelijk Sigrid Kaag probeerde op haar nummer te zetten, geamuseerd bekeken door twee andere jonge politici die gisteren naast hem met Sigrid bij Op 1 zaten.

Ik heb vandaag op hem gestemd. Op het fietsje naar de Tweede Kamer, want als je in Den Haag woont moet je in stijl stemmen.

Na 10 jaar Rutten mag er best een ander premier worden, maar liever niet Sigrid Kaag. Die reageerde eigenlijk best grappig op de framing van Happy, wat in het (door de PVDA verspreide fragment natuurlijk niet getoond wordt), maar aan haar lichaamstaal te zien was ze geamuseerd door dit brutale jochie en gaf ze serieus antwoord. Waarom niet zij voor premier? Simpelweg, omdat ze als een soort juffrouw Ooievaar (Fabeltjeskrant) door de Haagse Scene heen stapt. “Tuut, Tuut. Tuut” zegt en het nog steeds niet begrijpt, of heel goed begrijpt en niet in actie  kom. Happy gaf dat eigenlijk feilloos aan.

Mark heeft het best redelijk gedaan, praktisch als hij is en steeds op zoek naar het mogelijke en allerlei mogelijke en onmogelijke coalities tevoorschijn toverend waar het hem uitkwam, maar ik vind dat hij over zijn houdbaarheidsdatum heen is en vooral het aanblijven met de kenmerkende glimlach na het Gas drama en de Toeslagen affaire.

Als je de hele Op 1 uitzending van gisteren bekijkt bekruipt je misschien het gevoel dat Happy alleen zichzelf belangrijk vindt. Hij is presentator bij Klokhuis geweest en daar vertrokken. Mij intrigeert dan waarom.

Aan de andere kant : Hij is jong en zat zijn coupe tegen Sigrid voor te bereiden en was daardoor waarschijnlijk gespannen.

Happy is 22 jaar. Een vondeling uit Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, die op 8 jarige leeftijd is geadopteerd door een Fries Boerengezin. Op 19 jarige leeftijd Raadslid van een Friese Gemeente geworden en door de PVDA op een verkiesbare plaats gezet. Ik denk dan aan andere politici die op jonge leeftijd Kamerlid werden en het in de Politiek ver geschopt hebben. Denk aan Hans Wiegel, aan Ed Nijpels, Jesse Klaver, Sharon Dijksma en (waarschijnlijk een iets minder geslaagd voorbeeld) Camiel Eurlings.

Kortom veel ingrediënten om deze jonge veelbelovende man eens wat kritischer te volgen in dit blog. Wat ik van plan ben te gaan doen.

Happy Hotelier heeft gestemd op Happy de Hoop.

Naschrift: Habtamu is aanhanger van de Black Lives Matter beweging, maar ik hoop dat de politiek hem leert wat meer inclusief te worden en de slogan niet Black Lives Matter, maar All Lives Matter aan te hangen…

 

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

2 gedachten over “Happy de Hoop”

  1. Als crisismanager vind ik Mark Rutte door het ins gezakt. De 10 jaar kabinetten Rutte hebben te veel schandalen en vooruit geschoven problemen opgeleverd.

    Toch vermoed ik dat Nederland niet durft te kiezen voor iets nieuws en veranderd.

    Mijn keuze viel anders uit bij het rood inkleuren van mijn vakje.

    Maar ik ben net als jij benieuwd wat Happy in de toekomst gaat brengen.

    Democratische groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: