HTM vervoert arrestanten

Raadsleden Fatima Faïd en Sanne van der Gaag zagen vorig weekend vol verbazing hoe een arrestant op het Centraal Station in een HTM personenauto werd gezet om zo naar het politiebureau te worden vervoerd. De Haagse Stadspartij raadsleden vinden het onwenselijk dat HTM personeel dit soort politietaken uitvoert. Ook plaatsten zij vraagtekens bij de professionaliteit en veiligheid bij deze gang van zaken. Zij vragen zich af of HTM-wagens wel zijn toegerust om op een professionele manier arrestanten te vervoeren. Ook willen zij graag weten of het gebruikelijk én veilig is om een arrestant samen met drie buitengewoon opsporingsambtenaren van de HTM op de achterbank neer te zetten.

Faïd en Van der Gaag: “We vinden het een slechte ontwikkeling dat steeds meer politietaken worden uitgevoerd door een soort ‘onderaannemers’. Van de veiligheid op straat tot het openbaar vervoer. Dit zet zich steeds verder door. Aanhoudingen en arrestantenvervoer moeten zo professioneel mogelijk worden uitgevoerd en zijn wat ons betreft dan ook echt politietaken. We moeten bezuinigingen bij de politie niet gaan opvangen door goedkoper en minder goed getraind personeel in te zetten voor dit soort belangrijke taken”.

2 gedachten over “HTM vervoert arrestanten”

 1. absoluut mee eens dit is geen taak van de HTM
  en als arrestant zou je maar vervoerd worden door zo’n stel…….. net niet agenten
  dat zou nooit moeten kunnen gebeuren

  1. Ze mogen meer dan de dames denken lees
   Regeling toetsing geweldsbeheersing buitengewoon opsporingsambtenaar en ambtenaren van bijzondere opsporingsdiensten .
   begrijp ook niet wat er onveilig aan is om een arrestant samen met drie buitengewoon opsporingsambtenaren van de HTM op de achterbank neer te zetten. De praktijk heeft uitgewezen dat sommige arrestanten knap agressief kunnen zijn. lees
   https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/zwartrijder-steekt-conducteur-neer-limburg
   https://wnl.tv/2017/07/18/conducteurs-krijgen-klappen-niets-daders-op-vuist-politie/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: