Gemeentereinigingstirade

Van die films. Ken je die. Van die zwart-witfilms.

Uit Amerika. Jaren 50. Krantenjongens smijten fietsend kranten in voortuintjes. Asmannen rennen achter de vuilniswagen aan.

Met volle asemmers. Leeg. Langs de kant gesmeten. Dat soort films.

Dat soort films. Kan nu gewoon in Den Haag. Je moet een kliko. Van de gemeente. Handig. Kliko. Istie vol. Zet buiten. Alleen op vrijdag.

Kom je terug. Waar is me kliko? Meestal aan de overkant. Of om de hoek.

De gemeente. Ken je die. Moest privatiseren. Dag Gemeentereiniging. Vage firma nu. Met een ganzenwinkel. En die gasten maar rennen.

De gemeente. Ken je die. Wil minder dooien. En gewonden. Hoeveel? Weten we niet. Zeggen ze niet. Ander artikel. Binnenkort.

De gemeente. Past de laan aan. Dan minder dooien. Sluit de zijstraat af. Tegen de gewonden. Vuilnisverzamelplaats, ofzo. Die gasten hebben opeens alle tijd.

Doen ze dit.

DSCN5229

Welkom scootmobielers. Welkom wandelaars. Uitvindersbuurt West. o nee, dat is pas volgend weekend.

Auteur: Casper de Weerd

Zelfverklaard eclecticus

5 gedachten over “Gemeentereinigingstirade”

  1. ik moest ook regelmatig op zoek naar mijn groene bak. Maar dat is gelukkig voorbij. Sinds een half jaar gaat het afval ondergronds. Geen vaste ophaaldagen meer, is je zak vol kan je hem direct legen in de ondergrondse container. Ook meeuwen, vossen, spreeuwen en ander gespuis zorgen niet meer voor smerige stoepen en straten.

    1. eigenlijk moet je ze in een vrachtwagen vlikkeren en ze in de hal van het eispalijs neer donderen hier de gevolgen van jullie bezuiniging beleid
      PS. ik heb er op de KJ laan in Voorburg vorige week expres twee omver gereden ook die stonden er leeg al twee dagen dus de bewoners daar zijn te beroerd dat ze ze binnen halen hun tuintje in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: