Luchtkussenfestival Den Haag 14 – 16 mei 2015

IMG_6063

Gisteravond is Het Luchtkussenfestival geopend in het Huijgenspark in Den Haag. Uniek dit jaar is de Big Airbag en het “grote-mensen-springen”! En vooral vanwege dat laatste was ik er gisteravond bij want wat is er nou leuker dan je als volwassene weer even kind voelen en lekker rond springen?!

Het Luchtkussenfestival Den Haag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Ik sprak Joris via de telefoon omdat ik hem belde met de vraag, “mag ik komen springen?”. In het dagelijks leven is Joris cameraman en Emmy award winnaar met de documentaire, “Hunting for Taliban”.

Joris vertelde mij over het ontstaan van zijn idee en dat is ronduit bijzonder. Joris woont samen met zijn gezin aan het Huijgenspark in Den Haag, aannemer en vriend Adriaan woont daar ook en organiseerde op een dag voor de verjaardag van zijn dochter een feestje in het park, met jawel, een springkussen. De vaders spraken over het feit dat kinderen tegenwoordig zo weinig bewegen en dat terwijl de kids het springen allemaal fantastisch vonden.

Zoals zoveel mensen wel eens dromen gingen Adriaan en Joris direct om de tafel zitten want daar moest iets aan gedaan worden. En hoe gaaf zou dat zijn als het hele park ooit eens vol stond met springkussens? Cameraman Joris en aannemer Adriaan huurden een stel springkussens, vroegen de juiste vergunningen aan en zie hier, Het Luchtkussenfestival was geboren. Naast de twee heren heeft Arthur ook een belangrijke functie binnen het team als producer.

Joris; “Zonder de support van mijn vrouw Anne had ik er nooit zoveel tijd in kunnen steken, daarbij werkt zij ook hard mee om ook dit jaar weer een mooie editie neer te zetten. Uniek dit jaar is het “grote-mensen-springen, want de ouders van alle kids wilde dat ook wel eens doen”. De droom van Adriaan en Joris is om ooit het Haagse Malieveld helemaal vol te zetten met springkussens voor het grootste Luchtkussen festival van Europa!

Wie, wat en waar is Het Luchtkussenfestival?

Gister is het festival van start gegaan in het Huijgenspark in Den Haag. Het Huijgenspark ligt tussen Hollands Spoor en het centrum van Den Haag en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Tot en met zaterdag kan je de hele dag rondspringen in het springparadijs vol luchtkussens.

Van 11.00 uur tot 18.00 uur is het de place to be voor de kids, ze kunnen stuiteren op de luchtkussens, losgaan op de 70 meter lange “Mega-take-out-stormbaan” of zich wagen aan een basejump van 4 meter hoog. Ben je minimaal 1.20 dan kunnen ze ook de grote sprong van 7 of 10 meter proberen. Voor de kleintjes, in de leeftijd tot en met 4 jaar, is er een veilig eigen springdomein met onder andere een ballenbad en sprookjeskussen.

Om 18.00 uur sluiten de poorten om vervolgens vanaf 19.00 uur weer open te gaan voor de volwassenen die zich willen uitleven. Dat is precies wat ik gisteravond heb gedaan met vriendinnen Linda en Eyleen. Thx girls, voor de fotografie en de video’s;)!

Wat een belevenis, ik vind het echt een aanrader

Ik zit nu thuis op de bank met een big smile dit verhaal te schrijven. Het is lang geleden dat ik zo heb gelachen, wat een avond! Werkelijk, ik vond het geweldig om mij een hele avond uit te leven, springen van 4 meter op de Base Jump, lachen, gieren en brullen op de stormbaan en proberen wie het snelste de aap kon bereiken die bovenop het luchtkussen zat. Kijk je mee naar onze belevenissen in de videos?

Big AirBag
De Big AirBag is een kussen van 10 x 10 meter waar èchte daredevils zich op kunnen laten vallen na een sprong van 7 of 10 meter hoogte. Een echte Freestyle jump dus. Jawel, ik kan nu zeggen dat ik één van de daredevils ben! Het is verplicht om een waiver te tekenen en eerst van 7 meter hoogte te springen. Op die manier kan de begeleider kijken of je goed genoeg springt voor de sprong van 10 meter. Mijn tip; niet kijken en doen! Ik liep naar voren met een kleine aanloop en sprong gelijk. De landig was prima en minder pijnlijk vond ik dan bij de Base Jump van 4 meter, de mat is zachter. Ik kreeg een “GO” voor de 10 meter. Maar dat was toch een mental ding voor mij. Ik durfde niet en heb de sprong van 7 meter nog een keer gedaan en die kan ik je echt aanraden. Volgend jaar ga ik weer en dan ga ik voor de 10 meter. De eerste video is van boven gefilmd en die is een stuk spectaculairder, al zeg ik het zelf, dan de video eronder, die van voren is gefilmd.

Meer tips en blog Travel Around with me van Henriette Bokslag

Auteur: Gastblogger

Deze account wordt gebruikt voor gastbloggers van Haagspraak. Geïnteresseerd om zelf een stuk voor Haagspraak te schrijven? Neem dan contact op met de redactie en misschien word je wel beroemd!

3 gedachten over “Luchtkussenfestival Den Haag 14 – 16 mei 2015”

  1. Dit is echt gaaf helaas zou het in mijn omstandigheden niet zo verstandig zijn om te springen maar wat is dit leuk zeg
    Ik ben jaren geleden met mijn meiden in een hele grote ballen bak geweest in Zoetermeer we waren die ochtend de enigste en het was dolle pret
    Dat moet dit zeker ook zijn
    Toppie initiatief en hopen dat dit festival een blijvertje is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: