Fuck de majesteitsschennis

Dus… Abulkasim Al-Jaberi zei: “Fuck de koning.”

Hij was vast boos op die koning? Zou hij daar een reden voor hebben? Misschien wel, als je bedenkt dat hij praat over een staatshoofd dat op bezoek gaat in Saudi-Arabië, een land waar een vrouw nog altijd minder waard is dan haar stofzuiger en de wetgeving verdacht veel lijkt op die van de Islamitische Staat, een organisatie die wij als Nederlandsers geacht worden te verachten. Tsja, wat moet je daar nou van zeggen?

In een land waar hele bevolkingsgroepen gedemoniseerd mogen worden, vluchtelingen door politici met criminelen worden vergeleken, is het dus strafbaar om één enkel persoon te beledigen, omdat hij toevallig, als bevoorrecht kind, uit de baarmoeder van een bevoorrechte moeder komt. Niet alleen is dit formeel bij wet nog zo geregeld omdat er nog een wetje uit het neolithicum voor in de kast ligt, maar ook hebben we een departement van Justitie dat het nodig vindt om hier nog serieus werk van te maken.

Ondertussen mag de politiek zich afvragen waarom hier maatschappelijke verontwaardiging over ontstaat

Een staatshoofd met ballen zou deze gelegenheid aangrijpen om eens een keer niet achter het scherm van zijn adviseurs en zijn Rijksvoorlichtingsdienst te schuilen en zelf naar voren te treden. In dit geval kan een voorbeeld genomen worden aan Barack Obama, die al eens een controversieel voorval aangreep om met een biertje erbij iets uit te spreken en er en passant een mooie publiciteitsstunt van maakte. Een mooie gelegenheid voor Willem-Alexander om te laten zien of er zoiets als ‘modern koningschap’ bestaat en of dat nog wat in kan houden.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

10 gedachten over “Fuck de majesteitsschennis”

  1. Ik ben het hier volledig mee eens
    Het liefste zag ik ze in het geheel opzouten en dat met inbeslagneming van hun bij el kaar geroofde vermogen
    Dus Alles !!!!

    Met Vriendelijke Groeten van Theo Che

  2. Op naar de republiek. Ik geloof niet dat er al een grote politieke partij is die dat in haar programma heeft gezet. Het koninklijk huis kan naar de Efteling als attractie, de prinsesjes mogen dan de hele dag lief zwaaien, de koning mag de hele dag pils drinken en maxima mag de broodjes smeren bij de beren. Allemaal tegen een vergoeding die niet boven de Balkenendenorm komt natuurlijk.

  3. Tja. Wie de profeet Mohammed beledigt, krijgt door de burgemeester een stille tocht met lichtjes aangeboden. Wie de koning beledigt, wordt opgepakt. Zo werkt het in dit land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: