Het NOS-Journaal: staatsgevaarlijke 20e-eeuwse incompetentie

Het NOS-Journaal toonde op de avond van 29 januari aan nog altijd niet ontsnapt te zijn uit de 20e eeuw. Terwijl de publieke omroep zichzelf op de borst sloeg voor haar reactie op de crisis die een enkele verwarde man aan wist te richten met een nepwapen, vergat zij voor het gemak dat twee van de drie publieke netten er tientallen minuten uitlagen.

De uitval van een enkele studio wist de hele publieke nieuwsvoorziening in Nederland een uur lang in volkomen verwarring te brengen. De NOS mag dit wellicht acceptabel vinden. In mijn optiek is dit onvermogen om op een backup-plan over te schakelen niet acceptabel in de 21e eeuw. Niet voor een zender die in staat moet zijn om mededelingen van de overheid uit te zenden.

Di onvermogen van de NOS beschouw ik als een gevaar voor de staatsveiligheid.

Auteur: Tommy van Beek

Columnist with a bite!

6 gedachten over “Het NOS-Journaal: staatsgevaarlijke 20e-eeuwse incompetentie”

  1. Het blijkt dat het schakelcentrum zich in het studiogebouw bevindt. Als je dan met z’n allen naar buiten moet in een noodsituatie dan kun je dus ook niet bij het schakelcentrum. Technicus Hans was zo slim nog even voor het naar buitengaan een schakeling om te zetten naar de NOS studio Den Haag. Daar stond Ron Freeze paraat om al de tijd dat er geen signaal was op Ned. 1, 2 en 3 verslag te doen wat er gebeurd was en van de situatie buiten het studiogebouw. Zo hoorden wij dat sommigen in de reportagewagens waren gaan zitten omdat het behoorlijk begon te sneeuwen. Dus ook de montagewagens konden geen berichten doorzenden. De NOS is in geval van nood wel onze calamiteitenzender! Je weet wel als je de alarmsirenes hoort moet je meteen overschakelen naar de landelijke calamiteitenzender voor nadere instructies!!! Inderdaad Tommy wij verkeren nog in Swiebertje en Bromsnor tijdperk.

  2. Dat uur dat de zender op zwart ging, was het beste deel van de avond. Eenmaal in de lucht werd het vooral een gênante aaneenschakeling van mislukte verbindingen, door elkaar pratende collega’s en het ongecheckt in de wereld smijten van op Twitter aangetroffen geruchten en gissingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: