Het grote bord op Den Haag Centraal

De NS is de weg kwijt, net als de reiziger die op Centraal vergeefs naar een bord met vertrektijden zoekt.

image

De NS heeft weinig nodig om zijn reputatie als compleet faalbedrijf waar te maken. De ene dag zijn ze ‘redelijk tevreden’ als in een deel van het land lichte sneeuwval het treinverkeer helemaal platlegt, de andere dag is de dienstregeling weer aangepast om de gebruikelijke werkzaamheden aan het spoor op te vangen.
Pakt men een keer uit, bijvoorbeeld met een groot bord, zoals dat de hal van Den Haag CS past, dan blijkt dit bord een reclamescherm. Reizigers die tegen dit pontificaal in de hal geplaatste ding aanlopen, moeten vervolgens goed zoeken om ergens een door kolommen aan het zicht onttrokken bord met treintijden te vinden.
Extra reclameinkomsten zijn voor de spoorwegen schijnbaar belangrijker dan het verlenen van service aan haar reizigers.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

2 gedachten over “Het grote bord op Den Haag Centraal”

  1. Ik was aanvankelijk ook heel blij met dit bord, maar toen bleek waar het voor bedoeld was, nl uitsluitend reclame, was de blijheid al snel over. De NS doet echt haar uiterste best om het de reiziger zo moeilijk mogelijk te maken. Op het NOS-journaal hoorde ik een woordvoerster als argument voor het niet rijden vanwege sneeuw zeggen “ja, ons materiaal ligt natuurlijk wel BUITEN”. Alsof in Rusland, Zweden en Duitsland (om maar een paar willekeurige landen te noemen waar het ook wel eens sneeuwt) alle rails “binnen” liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: