Vele hoogtepunten tijdens Haagse Popweek 2014

Het tiendaagse popevenement trok ruim 11.000 bezoekers

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober stond Den Haag weer tien dagen lang volop in het teken van de Haagse Popmuziek. Van een intiem akoestisch optreden in een kleine kroeg of bijzondere optredens op onverwachtse plekken, tot aan een dampend of knetterhard optreden op één van de bekende podia die de stad rijk is. Met bijna 200 op 34 locaties was de Haagse Pop Week groter dan ooit. Ruim 11.000 bezoekers bezochten het evenement.

IMG_4831.JPG

de album presentatie van Friends of the Family in een bomvolle Grote Zaal van het Paard van Troje (foto: http://www.anonymousgentlemen.com/)

De Haagse Pop Week kende dit jaar weer vele hoogtepunten. Spectaculair was de viering van het 20 jarig jubileum van underground radiostation Radio Tonka

in de Maakhaven – tevens de opening van de Haagse Pop Week 2014 – en magisch was de album presentatie van Friends of the Family in een bomvolle Grote Zaal van het Paard van Troje. Op deze avond werden ook de Haagse Pop Prijzen uitgereikt aan Playground Zer0 (Aanstormend Talent) en Lucy’s Wijsje (Beste Initiatief). Al eerder werd live op 3FM de winnaar van Dé Haagse Pop Prijs 2014 bekendgemaakt. Tijdens zijn ochtendshow was de eer aan Giel Beelen om de Haagse band Taymir te verrassen met het nieuws dat zij volgens de Haagse popscène dé band zijn waar het afgelopen jaar het meest om te doen is geweest.

Bijzondere samenwerkingen vonden plaats zoals een uitverkocht ‘koptelefoon’ concert van lydia hendrikje en MIMRA met een twaalfkoppig orkest in het Nusthuis in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en de I Love Hiphop Jamsession met live band in samenwerking met Stichting Aight. Feed My Beat gaven nieuwe techno en EDM dj’s de kans om voor een groot publiek te draaien en tijdens de Popronde was er volop live muziek in het centrum van de stad. Intiem waren de optredens onder de bruggen in samenwerking met Songtide en memorabel zijn de Peace & Justice optredens op het schavottenkunstwerk Scaffold in samenwerking met Stroom Den Haag (See You in The Hague). Op Den Haag FM waren akoestische optredens iJaran de Centrale Bibliotheek van JARA, Thin Pillow en F live te volgen en tijdens de Muzikantendag On Tour de kans voor bands om te leren van professionals uit de landelijke music business. Een belangrijke ontwikkeling voor de Haagse popscene is tevens de aftrap van het Haags Overleg Popmuziek waarbij veel belangrijke spelers uit het popveld aanwezig waren.

De volgende editie van de Haagse Pop Week zal plaatsvinden tijdens de herfstvakantie in oktober 2015. Dit zal alweer de vijftiende editie worden van het evenement waarbij het 30-jarig jubileum van het Haags Pop Centrum centraal zal staan.

De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum en is mede mogelijk gemaakt door o.a. gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Podiumkunsten, Popunie, Bazart Presents, Stroom Den Haag (See You in The Hague), CultuurSchakel en mediapartners Den Haag FM en 3voor12 Den Haag.

Meer info: http://www.haagsepopweek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: