Den Haag, je tikt er tegen en ….. het blijkt hol

Passage, Den Haag. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Uit het onderzoek “meest gastvrije stad” is gebleken, wat een aantal inwoners al wist, namelijk dat Den Haag heel laag scoort. Niet alleen zijn ingezetenen, maar vooral toeristen en bezoekers aan Den Haag geven aan, dat zij niet tevreden zijn. Den Haag staat in 2013 op de 18e plaats van de 21 onderzochte steden.

In veel grote steden is er rond het station een VVV kantoor, waar de bezoeker terecht kan voor zijn informatie, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam. In Den Haag is er ruimte genoeg op het stationsplein, maar de VVV zit in het centrum. Veel wegwijzers geven een slechte of verkeerde richting aan, waar de bezienswaardigheid zich bevind.
De Javastraat is een ongezonde locatie.de luchtkwaliteit is er zeer slecht. We zitten met de concentratie stikstofdioxide zelfs boven de Europese norm .

Wat vriendelijkheid en veiligheid betreft, staan wij op plaats 16. Evenals horeca en vrije tijd. Bij bereikbaarheid en informatie staat Den Haag op de 19e plaats. Vooral in het toeristenseizoen begint Den Haag overal de straten open te breken. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer scoorde dan ook zeer laag. Het parkeertarief is hoog te noemen. In Den Haag betaald men € 2 tot 4 per uur.

Op het Binnenhof, de grote toeristentrekpleister, is geen informatie te vinden over gebouwen. In deze tijd van internet en smartphones moet het toch mogelijk zijn om via diverse ‪QR-code‬s alle informatie te verstrekken, die verklaren wat voor gebouwen rondom aanwezig zijn en wat de functie daarvan is. Nu fungeert de dame in de kiosk als mini VVV en staat de toeristen te woord in meer dan één taal. Bij de VVV kost informatie per telefoon € 0,45 cent per minuut. Ook niet bepaald klantvriendelijk te noemen. Het gesprek is boven de € 21 verder gratis.

Den Haag, stad van vrede en recht, doe er wat aan, zodat wij hoger eindigen dan de 18e plaats.

U kunt zelf het rapport lezen op de website van de meest gastvrije stad: http://www.meestgastvrijestad.nl/

Bron: VVV – van Spronsen en partners.

Den Haag. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.
Den Haag in kleur. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

Eén gedachte over “Den Haag, je tikt er tegen en ….. het blijkt hol”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: