Prijsverlaging broodje haring

Haringkraam op het Buitenhof
Haringkraam op het Buitenhof

Elke maandagmiddag, na mijn uurtje yoga in het Westeinde, fiets ik even naar het centrum om een broodje haring te kopen. Yoga maakt nu eenmaal hongerig.
Vandaag zag ik tot mijn verbazing dat een broodje haring twee dubbeltjes goedkoper was geworden. Dat mag wel in de krant dacht ik.
De horeca in het algemeen is er als de kippen bij als iets duurder wordt om dat direct door te berekenen aan de klant. Prijsverlagingen als iets weer wat goedkoper werd had ik nog nooit eerder vast kunnen stellen.
Vroeger, toen een zak patat nog een kwartje kostte werd datzelfde zakje steevast elk jaar een stuiver of een dubbeltje of nog meer duurder als de aardappeloogst weer eens was tegengevallen.
Bij aardappeloverschotten merkte je daar dan qua prijsverlaging nooit iets van, die jaren van overvloed moeten er toch ook geweest zijn?
Daarom een vette pluim voor de mannen van de haringkar op het Buitenhof die vlak voor de Kerst, als alle producten in de supermarkten omhoog schieten, gewoon de prijs voor de consument aanpassen aan meevallende inkoopprijzen.

Auteur: pieter musterd

Gepassioneerd fotograaf van alles wat los en vast zit. Ik probeer niet de werkelijkheid (wat dat dan ook is) te reproduceren maar mijn visie op de werkelijkheid. Brede culturele belangstelling en sinds kort ook Blogger voor Haagspraak.

4 gedachten over “Prijsverlaging broodje haring”

    1. Als ik deze rekenmethode ga doorvoeren voor de prijs van een theezakje in verhouding tot een kopje thee op de gemiddelde Haags terras, dan kom je ook tot de conclusie dat er woekerwinsten worden gemaakt. Maar ik denk dat je zo niet moet rekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: