Elke maandagmiddag, na mijn uurtje yoga in het Westeinde, fiets ik even naar het centrum om een broodje haring te kopen. Yoga maakt nu eenmaal hongerig.
Vandaag zag ik tot mijn verbazing dat een broodje haring twee dubbeltjes goedkoper was geworden. Dat mag wel in de krant dacht ik.
De horeca in het algemeen is er als de kippen bij als iets duurder wordt om dat direct door te berekenen aan de klant. Prijsverlagingen als iets weer wat goedkoper werd had ik nog nooit eerder vast kunnen stellen.
Vroeger, toen een zak patat nog een kwartje kostte werd datzelfde zakje steevast elk jaar een stuiver of een dubbeltje of nog meer duurder als de aardappeloogst weer eens was tegengevallen.
Bij aardappeloverschotten merkte je daar dan qua prijsverlaging nooit iets van, die jaren van overvloed moeten er toch ook geweest zijn?
Daarom een vette pluim voor de mannen van de haringkar op het Buitenhof die vlak voor de Kerst, als alle producten in de supermarkten omhoog schieten, gewoon de prijs voor de consument aanpassen aan meevallende inkoopprijzen.
Zelf kan ik er niet over oordelen maar ik hoorde dat zijn prijs vrij hoog lag in vergelijking met anderen , zou dat een oorzaak van de verlaging zijn?
ik zou het niet weten Roel, ik kom alleen daar maar voor mijn maandagse hap.
de emmertjes, ‘vuil’maat 40/45 aangeboden voor 19,50 euro excl. 6% btw. Dat is zo’n 2 eurokwartjes per stuk. broodjes kosten 5-7 cent dan kan je best met de prijs wat zakken
meer haringinfo op
http://blog.royalty.nl/2008/06/03/hollandse-nieuwe-duur-door-hoge-brandstofprijzen/
Als ik deze rekenmethode ga doorvoeren voor de prijs van een theezakje in verhouding tot een kopje thee op de gemiddelde Haags terras, dan kom je ook tot de conclusie dat er woekerwinsten worden gemaakt. Maar ik denk dat je zo niet moet rekenen.