De Samurai en de Asplaag

0176DSC_0002oDe Haagse Elektriciteitsfabriek is één van de grootste elektriciteits-centrales van het land. In de jaren 30 van de vorige eeuw besloot men met poederkolen te gaan stoken. Dat veroorzaakte grote roetwolken in de omgeving. Ik weet nog dat zelfs in de jaren vijftig huisvrouwen elkaar waarschuwden om de was binnen te halen, want de fabriek ging spuiten. Pas met het plaatsen van veel hogere pijpen was de overlast definitief verleden tijd. De Asplaag, het café om de hoek, herinnert er nog steeds aan.

DSCN0836De hal waar vroeger de kolen werden gelost, staat al dertig jaar leeg. Sinds twee jaar worden er van tijd tot tijd culturele elementen georganiseerd.

A.s. zondag 17 mei is er weer een bijzonder mooie voorstelling in de fabriek! De voorstelling Tales of the Wind door trompettist Michael Varekamp en Samurai Bjørn Aris neemt de bezoeker mee op een reis door onze hal. De trompettist, de samurai en de energiehal zijn drie personages die elkaar aftasten, bespringen, uitdagen en bovenal koesteren als gelijkwaardige partners in een al even wonderlijk alchemistisch proces. Immers, staal wordt zacht, maakt geluid, raakt aan de kern van de ruimte en wordt bovenal meegevoerd op de wind van de verbeeldingskracht. Daarbij worden beide bespelers geholpen door de troostrijke kracht van eeuwenoude rituelen. Part I (12:00) Noon, Part II (18:00) Noon en Part III Night (21:00) zullen ook daadwerkelijk bij zonsopgang, middag en zonsondergang worden uitgevoerd op een dag, zodat de voorstelling steeds een ander perspectief krijgt.
Kaarten kosten €10. Reserveren van kaarten is mogelijk t/m woensdag 13 mei as door mail te sturen naar lies@electriciteitsfabriek met vermelding van 12.00, 18.00 of 21.00 en het aantal gewenste kaarten.

2275DSC_0362

Auteur: Casper de Weerd

Zelfverklaard eclecticus

Eén gedachte over “De Samurai en de Asplaag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: