Burgemeester van Aartsen pleit voor Armoedeverbod – Harry Zevenbergen

Het is een plaag om iedere keer wanneer je door het centrum loopt overvallen te worden door puistige pubers met foto’s van uitgemergelde kindertjes, opengesneden walvissen of iemand die ergens wordt gemarteld omdat hij zich verzet tegen een misdadig regime. Of door andere puistenkoppen die mij proberen een abonnement aan te smeren op de een of de andere krant. Dat terwijl ze zelf nooit een krant inkijken maar al hun nieuws halen uit tweets. En ik zeg het eerlijk, bedelaars die duidelijk hun geld besteden aan drank en drugs en dan bij mij komen voor wat geld zijn aan het verkeerde adres. Zie ik er uit alsof het geld op mijn rug groeit. Het wereldleed oplossen met wat aalmoezen kom op.

In dezelfde regeling wil men het liefste ook nog de straatmuzikanten aanpakken. Nu is muzikaal gezien het aanbod van straatmuzikanten zeer karig in Den Haag. De kwaliteit is om te huilen. Maar dat vind ik een slecht argument. Zolang Kane, Direct in het openbaar mogen spelen en gedraaid worden op de radio, kunnen we onmogelijk Roemenen met hun accordeons verjagen van hun stekkies. Wat we wel kunnen doen is vragen of ze hun repertoire wat willen verbreden. Vier verschillende nummers in plaats van een is al een grote sprong voorwaarts. Maar verbieden ga nou toch weg. Slechte muziek is er altijd geweest, maar door naar Kane, het slappe Haagse aftreksel van U2, te luisteren leer je de goede muziek meer waarderen en niets is zo fijn als twisten over smaak.

Natuurlijk wil onze liberale burgermeester bedelen verbieden. Het neo-liberale beleid, veroorzaakt per definitie armoede en een egoïstische samenleving. Wanneer je geen bedelaars wilt moet je de VVD verbieden en het CDA, de PvdA en D’66. Het is allemaal hetzelfde laken in een ander pak.

Vanmiddag geef ik de eerste de beste bedelaar een accordeon, 20 euro voor een muziekles en roep iedereen op hetzelfde te doen. Verder start ik een burgerinitiatief om te komen tot een verbod op armoede in Den Haag. En wil je goede muziek horen ga dan eens luisteren naar Vuigtuig!

3 gedachten over “Burgemeester van Aartsen pleit voor Armoedeverbod – Harry Zevenbergen”

  1. kan je die 20 euri op mijn bankrekening overmaken, dan is daarmee mijn armoe opgelost. Ik heb nog een gitaar en met wat gesubsidieerde lessen ga ik dan de opvolger van mink de ville worden

  2. Ik kwam vandaag een stuk tegen over onze geliefde burgemeester in het Straatnieuws. Hij wist nog niet hoe deze krant werkte, maar was wel erg begaan met de dakloze medemens.
    De burgemeester kreeg hierop lovende woorden in Straatnieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: