Autonoom Centrum voor het laatst open voor publiek

Gisteravond was het Autonoom Centrum in Den Haag voor het laatst open voor publiek. Op een woensdag, de gebruikelijke kroegavond is vrijdag, was er voor de trouwe bezoekers nog eenmaal een gelegenheid hier te komen, een biertje te drinken met bekenden en minder bekenden die op het nieuws af waren gekomen. De ontruiming van het AC zal ergens op of na 30 januari plaatsvinden, waarmee het initiatief plaats maakt voor leegstand.

Omdat de inboedel van het gekraakte cafe, inclusief de bookshop ‘Opstand’, verhuisd moet worden, kon het niet tot de laatste dag openblijven.
Hiermee komt na ruim 5 jaar een einde aan het bestaan van een van de weinige overgebleven vrijplaatsen in Den Haag, een plaats waar alternatievelingen, krakers, jongeren en anderen uit de culturele onderstroom van Den Haag zich welkom voelen en een betaalbaar hapje en drankje kunnen halen.

Dat het netwerk van het AC groot is, bleek ook nu weer: niet alleen kwamen er vele sympathisanten op deze laatste avond af, ook lieten bevriende Autonoom Centra in het buitenland van zich horen, zoals met deze foto van het Autonomes Zentrum Aachen:

ac blijft

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

2 gedachten over “Autonoom Centrum voor het laatst open voor publiek”

  1. Ik was er zegge en schrijve 1 x en eerlijk gezegd het was er gezellig zoals in ieder cafe . Het had wat weg van het prehistorische eethuisje in de Blauwe Aanslag vóór de anarchistische boekwinkel de Rode Hond er in kwam …. maar ach wat zit ik nou te mijmeren …those were the days

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: