De Roze Steenvlakte (3)

Ik val niet graag in herhaling maar mijn eerdere twee bijdragen onder bovenstaande titel eisen nu een vervolg. Niet omdat er eindelijk iets gaat gebeuren met de stenen waar het hier om gaat, maar vanwege de absurditeit van de gemeente.

Op 8 augustus meldde ik dat het bij de steenvlakte ging om ‘horizontale opslag’ van stenen die in de toekomst gebruikt zouden kunnen gaan worden.

Nu liggen er, ik heb het aangegeven, in de buurt al honderdduizenden van de stenen als plaveisel voor stoepen en fietspaden. Periodiek vinden daar reparaties van gerampeneerde exemplaren plaats. Waarvoor telkens nieuwe tegels worden aangevoerd.

Dus, lijkt mij een logische vraag, waarom gebruik je de tegels uit de ‘horizontale opslag’ dan niet. En nu komt het. Ze zijn volgens de gemeente ‘anders van structuur en kleur’. Huh? Wat heeft die ‘horizontale opslag’ dan voor zin?

Ze zijn, laat de gemeente weten, wel bruikbaar op de Grotiusplaats, direct aan de overkant van de Utrechtsebaan (waar de roze steenvlakte naast ligt), bij de rechtbank.

Maar daar gaat nooit een steen kapot! Ok, reageert de gemeente, maar ze zijn ook bruikbaar bij een ‘mogelijke herinrichting’ van de plek waar ze nu liggen. Als daar gebouwd gaat worden bijvoorbeeld.

Blijft de vraag waarom ze daar dan niet al lang gebruikt zijn. Daar ligt immers ook een stoep en een fietspad. Beiden zijn nu opgebouwd uit de bekende grijze bijna vierkante tegels.

Het verbluffende, en verbijsterende, antwoord: ‘Er zijn verschillende ontwikkelaars geweest voor het braak liggende gebied. Tijdens de bouw van een mogelijk project op deze locatie zal er veel verkeer over het fiets/voetpad gaan rijden, moeten kabels en leidingen worden gelegd etc. Dat zou veel schade aan de tegels veroorzaken en kunnen deze dus worden afgeschreven. Pas na de herontwikkeling wordt hier definitief bestrating aan gebracht’.

Alsof ze dat op het gemeentehuis al wisten toen ze jaren terug tot de ‘horizontale opslag’ besloten! En waarom is datzelfde argument dan niet gebruikt bij het gebruik van dit soort tegels in omliggende straten? Die zijn al tientallen keren vervangen wegens schade. Hoe dan ook veroorzaakt.

Kortom: ‘we’ worden belazerd! En groots ook.

Auteur: Gastblogger

Deze account wordt gebruikt voor gastbloggers van Haagspraak. Geïnteresseerd om zelf een stuk voor Haagspraak te schrijven? Neem dan contact op met de redactie en misschien word je wel beroemd!

Eén gedachte over “De Roze Steenvlakte (3)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: