De Twee hoofdroutes van de Ooievaarstrek

Voordat ik jullie mee neem op een van mijn reizen, wil ik jullie  wat laten zien over de Ooievaarstrek zelf.
Wij vliegen wat af hoor!
We kennen de Oostelijke en Westelijke route.
We hebben ook plekken waar we gezellig bij elkaar op daken of in bomen bivakkeren, niet zo eenzaam als die enkele paal of schoorsteen in dit vlakke kikkerlandje, maar ja als kikkerlandje doen jullie je naam wel eer aan. Veel lekkere kikkers en ook fijn dat jullie mensen er zoveel aan doen om die vette padden voor ons te bewaren door ervoor te zorgen dat ze niet worden overreden.
Geniet ervan

Klep Klep

Auteur: D'Ooievaar

Geboren uit een hack. Blijven leven om de Haagsprakers van tijd tot tijd een wat weidser blik, of, zo u wilt, weidser overzicht, te bieden. Pré Drone vliegende reporter van Haagspraak.

Eén gedachte over “De Twee hoofdroutes van de Ooievaarstrek”

  1. Ik leerde twee jaar geleden van een ornitholoog iets vreemds over de trekroutes.
    Ten eerste moet je weten dat jonge ooievaars de trekroute niet leren van hun ouders. Dat kan ook niet omdat ze weken eerder al zuidwaarts trekken, voordat hun ouders dat doen. In Nederland zijn in het recente verleden Ooievaars geïntroduceerd die uit Hongarije kwamen. Dit om de populatie hier weer te versterken. De Hongaarse ooievaars nemen de Oostelijke trekroute langs de oostkust van de Middellandse Zee. Hun jongen namen spontaan de Westelijke trekroute over de Straat van Gibraltar. Dat is inderdaad de normale route voor Nederlandse trekvogels richting Afrika. Hoe ze die route aanvoelen of snappen is nog altijd niet opgehelderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: