Feestelijke opening De Kompassie met Mensje van Keulen

Alhoewel De Kompassie al vanaf begin januari te vinden is op zijn nieuwe lokatie aan de Laan, in het centrum van Den Haag, vond gisteren pas de feestelijke opening plaats van dit sociale initiatief.

In de aankondiging was Haagspraak duidelijk geworden dat deze opening zou worden verricht door Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens, een bestuurder die schijnbaar graag lintjes doorknipt, maar die wij bij Haagspraak de laatste maanden vooral kennen van de aanstaande sluiting van de Scheveningse vrijplaats De Vloek.
Maar bij de Kompassie kent men Karsten Klein als de man die ervoor gezorgd heeft dat de subsidie van de instelling behouden bleef, waardoor de Kompassie nog altijd dagelijks mensen kan helpen die met zware psychische problemen anders de weg kwijt dreigen te raken in het oerwoud van instanties dat een stad als Den Haag kent.

2015-03-26 15.17.23

Ook waren wij blij verrast bij de opening Mensje van Keulen tegen te komen. Van Keulen, geboren in Den Haag, vertelde hoe zei altijd in haar werken wel een karakter met Haagse roots naar binnen probeert te smokkelen. Zij las enige fragmenten voor uit haar romans en enkele gedichten, onder andere uit haar eigen bijdrage aan de taal, haar ‘alfabet’, Van Aap tot Zet.

Het was druk bij de opening van de Kompassie en de drank en hapjes waren rijkelijk aanwezig. Hopelijk was alles na afloop ook weer tijdig opgeruimd, want de volgende dag waren er ongetwijfeld weer veel mensen uit kwetsbare groepen die hulp nodig hadden in hun strijd tegen instanties.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

3 gedachten over “Feestelijke opening De Kompassie met Mensje van Keulen”

  1. In dit artikel wordt Karsten Klein vooral in verband gebracht met onder meer de sluiting van de Vloek.

    Ik wil toch graag benadrukken dat het Karsten is geweest, die in een tijd van bezuinigingen, de stichting Kompassie tegemoet is getreden als het gaat om de instandhouding van het goede werk welke Kompassie voor mensen met een GGz achtergrond verricht. Zonder hem, geen Kompassie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: