Rare jongens, die Amerikanen

Dat de Amerikaanse ambassade uit centrum Den Haag, hoek Lange Voorhout/Tournooiveld, gaat verdwijnen is bekend. Dat er nieuwbouw komt op een lap grond op de grens van Den Haag en Wassenaar, ook.

Voetbalvelden zijn ontruimd. De Haagse windhondenrenbaan moest weg. Liefst 60.000 vierkante meter grond werd bestemd voor een nieuwe Amerikaans ambassade.  Veel meer dan het bouwsel op de huidige locatie in beslag neemt.

Sinds enige tijd wordt er gebouwd daar ingeklemd tussen park Oosterbeek, de Benoordenhoutseweg, de Waalsdorperlaan, tennisclub Park Marlot en voetbalvereniging SVC’08.

Het werk vindt achter metershoge hekken, behangen met groene doeken, plaats. Om de zoveel meter palen met lampen en camera’s. De toegang is afgezet. Er is lijfelijke bewaking. Vanuit de bouwput steken kraanarmen de lucht in. Containers staan drie hoog opgestapeld.

Bouwheer is Caddell Construction Company uit Montgomery, Alabama. Een bedrijf dat heel  veel voor de Amerikaanse overheid en de US Army doet. Er komen, zo meldt Caddell, een kantoorgebouw, een verblijf voor US marines plus twee paviljoens. Bouwsom 125 miljoen dollar.

De Amerikaanse ambassadeur gaat kennelijk niet op het nieuwe areaal wonen, ook al is daar genoeg plek voor. Die blijft zitten waar hij zit: aan de Tobias Asserlaan.

Blijft de vraag waarom het bouwterrein zo moet worden afgeschermd. Sterker nog: er hangen zelfs borden dat fotograferen verboden is. Raar, aangezien Caddell zelf de nodige plaatjes verspreidt over hetgeen er uiteindelijk gaat komen. Bij deze voor eenieder te bewonderen.

Dat er straks schotels en antennes op het dak komen te staan van DEA, CIA, FBI, DIA, NSA en nog zo wat leden van de club van zeventien VS-organisaties die zich als ‘inlichtingendienst’ uitgeven, is duidelijk. En voor eenieder zichtbaar. Rare jongens die Amerikanen.

hague-1

Hague-2

Hague-3

Hague-4

Hague-5

Auteur: Gastblogger

Deze account wordt gebruikt voor gastbloggers van Haagspraak. Geïnteresseerd om zelf een stuk voor Haagspraak te schrijven? Neem dan contact op met de redactie en misschien word je wel beroemd!

2 gedachten over “Rare jongens, die Amerikanen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: