Sympathisanten De Vloek kraken oud kantoorpand

Sympathisanten van De Vloek, de met sloop bedreigde vrijplaats in Scheveningen, hebben vandaag een oud kantoorpand van de Belastingdienst aan de Haagse Stationsweg gekraakt voor gebruik als sociaal-cultureel centrum tijdens hun actiedagen.

Terwijl wij dit schrijven heeft de ME de straat al afgesloten om een ontruiming voor te bereiden.

Het leegstaande pand, tegenover Station Hollands Spoor gelegen, is al jaren een doorn in het oog van de inwoners van de Haagse Stationsbuurt. Met de kraakactie in het kader van de actiedagen vragen de krakers aandacht voor de situatie van hun sociaal-culturele initiatief aan de Hellingweg in Scheveningen. Dit wordt bedreigd met ontruiming voor een topzeilcentrum, een ‘pet project’ van de Haagse wethouder en zeilliefhebber Karsten Klein. Het nieuwbouwplan van de gemeente voor de lokatie van De Vloek heeft al een gat in de grondexploitatie van 3 miljoen.

Het verloop van de kraakactie is t e volgen via de timeline van de actiedagen: http://vloekactiondays.wordpress.com/timeline/

Update: het nieuw-gekraakte sociaal-culturele centrum is zojuist ontruimd door de politie. Hierbij zijn voor zover bekend 40 man gearresteerd. De Vloek plaatste er een persbericht over op haar website: Persbericht: Illegale ontruiming nieuw sociaal centrum Stationsweg

Onder de reacties op social media valt vooral een tweet op van Wethouder Klein:

Toch sportief, ook dat mag wel ’s gezegd worden.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

5 gedachten over “Sympathisanten De Vloek kraken oud kantoorpand”

      1. Nou ja, de eigenaar heeft natuurlijk geen democratische verplichtingen. Het voldoet te zeggen dat het bedrijf dat de panden bezit ook een flink deel van de overige grond nabij Hollands Spoor in bezit heeft. De voormalige panden van de belastingdienst staan nu al jarenlang te verkrotten, recht tegenover het station.

      2. klopt. mijn opmerking heeft meer betrekking op de reactie van de haagse overheden. wie zegt overigens niet, dat het houtfabriekje niet gesuggereerd is door de gemeente, waar jozias van aartsen de baas is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: