Navid Nuur in gesprek met Michiel van Nieuwkerk in Nest

Nest is een tentoonstellingsruimte voor moderne kunst aan het De Constant Rebecqueplein 20b.

Afgelopen donderdag heb ik daar ademloos geluisterd naar een gesprek tussen Michiel van Nieuwkerk en Navid Nuur over wat Navid, inmiddels een wereldwijd opkomend kunstenaar die in Den Haag woont en werkt, beweegt en inspireert. Luister en kijk mee.

Helaas raakte mijn batterij op een gegeven moment op, zodat de video eerder stopt dan mijn moment suprême tijdens de lezing waarop ik juist wanneer Michiel Navid wil ondervragen over “Het Grote Geld” waarmee hij nu in aanraking komt, ik zelf met een denderende klap door mijn stoel zak. Gelukkig niet bezeerd en op de door Michiel afgestane stoel de lezing af kunnen luisteren.

De lezing fungeerde min of meer als afsluiting van de tentoonstelling Alchemy die geopend werd met Museum nacht en 2 november sloot.

AlchemieETWAS, DAS LEISES GEWOHNT IST _DSC2732

Van de Duitse kunstenares Myriam Holme stond er deze installatie van staal, glas en verf met de titel ETWAS, DAS LEISES GEWOHNT IST

Navid Nuur Zout _DSC2742a

Van Navid lag er een grote berg zout met de titel Mineralium. In het zout is een aantal magneten verborgen alsmede ijzervijlsel. Doordat het zout vocht onttrekt aan de ruimte reageert dat met het ijzelrvijlsel hetgeen weer door de magneten wordt gedirigeerd. Zo ontstaat een gelaagd kunstwerk dat interactief is met de omgeving. Daar is over nagedacht. En dat doet Navid goed.

Leest u liever dan naar een video te kijken dan heeft het blog Jegens en Tevens een lezenswaardige post van Josje Hattink.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: