Einde aan strafbaarstelling illegaliteit

Vandaag was in verschillende media te lezen dat de PvdA, na een jaar lang actievoeren van verschillende organisaties, individuen en haar eigen lid Sander Terphuis, gevold door een stevige afstraffing bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen haar steun aan de Strafbaarstelling voor Illegaliteit heeft ingetrokken.

Via de Facebookpagina van Rechtopbestaan en de Twitteraccount van onder andere Sander Terphuis komen wij te weten dat EenVandaag langs is gekomen in de Sacramentskerk aan de Haagse Sportlaan.

Ook is Sander Terphuis er op bezoek gekomen. De sympathieke ex-worstelaar uit Iran met zijn jampotglazen hoorde bij de zeer weinige PvdA’ers die het afgelopen jaar nog geloofwaardig waren als het aankwam op humaniteit en solidariteit.

Deze ontwikkeling is een klein lichtpuntje in voor ongedocumenteerde vluchtelingen in Nederland. De huidige situatie, waarin vluchtelingen nauwelijks aanspraak kunnen maken op hun mensenrechten, vastgelegd in diverse door ons land ondertekende verdragen, blijft echter onveranderd, blijft ongewijzigd. Sterker nog: een wet die in februari nagenoeg zonder publiciteit door de beide kamers van het parlement geloodsd werd, maakt de razzia in Nederland weer mogelijk:

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/11/teeven-breidt-mogelijkheden-vreemdelingentoezicht-uit.html

Zonder tussenkomst van de rechter mogen nu woningen doorzocht worden waarvan de poltie vermoed dat er zich ‘illegalen’ bevinden. De enige beperking die de wet geeft, is de mededeling dat ‘geen voorzienbare substantiële schade’ toegebracht mag worden aan de woning of aanwezige voorwerpen’. Hiermee heeft iemand die een ongedocumenteerde vluchteling huisvest nu minder recht op huisvrede dan de gemiddelde crimineel.

 

 

Edwin IJsman

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: