Créateur culinair Pierre Wind ontvangt Haagse Kei 2013

Créateur culinair Pierre Wind is benoemd tot Haagse Kei 2013. Hij mag deze onderscheiding voor altijd bij zich dragen als blijk van waardering voor zijn sociaal bewogen betrokkenheid met de stad Den Haag, zijn gepassioneerde bevlogenheid bij álles wat hij doet en natuurlijk ook voor zijn altijd tongstrelende verrassende culinaire creaties. Met dezelfde passie waarmee hij één van de meest elementaire problemen in onze consumptiemaatschappij te lijf gaat – het grote belang van goede voeding voor onze gezondheid – zet hij bovendien Den Haag multiculinair op de kaart. “Hij steekt zijn trotse Hagenaarschap nergens onder stoelen of banken, en het is Pierre die Den Haag – de internationale stad van vrede en recht – op de menukaart heeft gezet als internationale stad van vreten en gerecht.”

20131219-022516.jpg

Haagse Kei 2013 Pierre Wind in een innige omhelzing met Joris Wijsmuller, Haagse Kei 2011

(Foto Jos van Leeuwen)

Zo sprak Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij en trotse drager van de Haagse Kei 2011, Pierre Wind dinsdagavond in het ROC Mondriaan bevlogen toe. Zoals alle voorgaande Haagse Keien ook nietsvermoedend werden verrast met de uitreiking, zo verging het ook Pierre Wind. Hij wist niet wat hem overkwam. Tijdens het opdienen van het stikstofijs – het dessert van het kerstmenu in het leerlingenrestaurant – werd de zaal, tot verbazing van Pierre en de dinerende gasten, plotseling gevuld met genodigden van het Comité du Kei, waaronder Pierre’s eigen gezinsleden. Joris Wijsmuller: “Het siert de mens Pierre dat hij er altijd voor iedereen is. Pierre is een man met een gouden Haags hartje en daarmee een voorbeeld voor ons allen!” Na een daverend applaus bracht stadstroubadour Dennis Wijmer een prachtige serenade aan de kersverse Haagse Kei. Pierre Wind was ontroerd door deze welgemeende huldeblijk en kwam na afloop woorden tekort: “Ik word verlegen van al die aandacht, maar ik ben zó blij met de Kei. Dit is echt onwès kickûh!”

Over de Haagse Kei
Ieder jaar wordt er een origineel exemplaar van een oorspronkelijke granieten straatkei, tien kilo zwaar, afkomstig van de Haagse Vaillantlaan, gepolijst door het verkeer van karren met van ijzeren banden voorziene houten wielen en gelouterd door het zweet van sjouwers en trekpaarden uitgereikt aan een uitverkorene die door het Comité du Kei (Therese M. Flemminks, Joop ten Velden en Esther Langendam) wordt aangewezen en op gepaste wijze wordt verrast. De Haagse Kei is voor het eerst uitgereikt in 1999 aan Huub Donken, de zakelijke ziel van Haags Straatnieuws. Andere Haagse Keien zijn o.a. Paula Udondek, Jos van Leeuwen, Julius Pasgeld en Joris Wijsmuller. De Haagse Kei is geen wisselkei, een Haagse Kei is een Kei voor het leven. Voor meer informatie: www.haagsekei.nl enfacebook.

Auteur: Interniek

abnormaal digitaal, gadget man, chroniqueur, futurist, vindt toekomst leuker, Since 1994 online maar sinds kort ook liever niet ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: