Haags Technologie Festival boeit enorm

Gisteren zag ik onze toekomst in beweging in het atrium van de Haagse Hogeschool tijdens de vijfde editie van het Haags Technologie Festival. Een soort arena: tribunes en een podium om een aantal speelvelden heen. Enthousiaste ouders moedigen hun Einstein in de dop aan in twee-en-een-halve minuut zoveel mogelijk missies in teamverband te volbrengen. ‘Familieleden in veiligheid brengen’ scoort maar liefst 66 punten, ‘gebouwdelen verwijderen’ 20 punten, ‘vrachtwagen en ambulance verplaatsen’ 20 en 25 punten en zo tot een ‘Tsunami veroorzaken’ aan toe! 

20131215-151723.jpg

Leerlingen van basis- en het voortgezet onderwijs in competitie tijdens spannende robotwedstrijden

Tsunami veroorzaken? Lees ik dat nu goed? Jawel want wij hebben het hier natuurlijk over missies in miniatuurformaat met zelf ontwikkelde robots en met technisch Lego gebouwde (ramp)locaties in zo min mogelijk tijd uit te voeren.

Ik raak aan de praat met een enthousiaste ouder uit Zoeterwoude. Hij praat mij bij over wat er allemaal gebeurt. Zijn zoontje doet mee aan het Zoeterwoude team en corrigeert hem een enkele keer. Deelnemers aan deze regionale wedstrijd dingen mee naar de Europese finale in Noorwegen. Deze vader weet er zoveel van omdat zijn broer in Denemarken woont en daar zijn zoontje ook laat meedoen. Dus de twee neefjes zouden, als het meezit, elkaars landelijke rivalen kunnen worden naar de eindstrijd in Amerika! De finale van FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) heeft al eens in Hawaï plaatsgevonden, vertelt de vader enthousiast. En dat enthousiasme deel ik graag met hem.

20131215-182939.jpg

lekker dollen met de reserve robot

Want wat was dat anders in mijn schooltijd waar de leerlingen van de zesde klas lagere school hun lestijd mochten opvullen met het lezen van Donald Duckjes!

Auteur: Interniek

abnormaal digitaal, gadget man, chroniqueur, futurist, vindt toekomst leuker, Since 1994 online maar sinds kort ook liever niet ...

Eén gedachte over “Haags Technologie Festival boeit enorm”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: